Pepernootjes!

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/17/2011 - 15:29
Bereidingswijze
Doe de suiker, het meel, de kruiden en het zout in een kom en mix het even kort door elkaar. Doe dan de (zachte) boter erbij.
Voeg melk toe todat het een deegbal wordt. Voeg niet in één keer al het melk toe, dat is niet altijd nodig.
Kneed het goed.
Proef even van het deeg, om te kijken of er meer kruiden bij moeten.
Maak bolletjes van ongeveer een halve centimeter dik, met een diameter van een centimeter. Leg deze op de bakplaat. Je kunt natuurlijk ook (zeker met kinderen) allerlei vormpjes maken, of een mega-pepernoot! Zorg wel dat ze niet al te dik worden..!
Doe de pepernoten en kwartier (of evt. 20 minuutjes) in de voorverwamde oven.
Laat ze hierna (een beetje) afkoelen, zodat ze hard kunnen worden!
Genieten maar, ook van de lekkere geur in huis! : )
Afbeelding
Pepernootjes!
Pepernootjes!
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ja, ja, Sinterklaas is er weer! Tijd voor mandarijnen, speculaas, marsepein, warme chocolademelk, én heerlijk zelfgebakken pepernootjes!
Ingrediënten
- roomboter 150 gram
- 130 gram bruine basterdsuiker
- 15 gram speculaaskruiden
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- ong. 4 el melk
- evt. snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, bakpapier
Leuke tips
Ja, pepernootjes, zijn natuurlijk altijd lekker los.
Met wat slagroom, en warme chocolademelk.
Je kunt ze ook versieren, met wat glazuur en versiersels.
Je kunt er ook een cake van maken. Gebruik hiervoor een normaal cakerecept, en voeg daar de pepernoten aan toe. Je kunt de pepernoten ook verkruimelen, en dan toevoegen.
Of pepernotenijs.
Laat een bak (zelfgemaakt) (room-)ijs zacht worden. Verkruimel de pepernootjes, en schep deze door het ijs. Stop het even terug in de vriezer om het ijs weer hard te laten worden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1396150
Homepage ID
1988811
Smaak
Z
Teller
1613
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Leg bakpapier op de bakplaat. Weeg alle ingrediënten af.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
NathalieFM
Gelegenheid