Bereidingswijze
Bestuif het werkblad met bloem en rol hierop met de deegroller elk bladerdeeg stapeltje tot een deegplak van 12 x 18 cm. Bestrijk de bovenzijde van beide plakken deeg met boter en bestrooi ze met de overige kaneelsuiker
Rol de deeglap aan de korte zijde voor ⅓ deel op. Snijd van elk stuk deeg 12 dunne deegstafjes en leg deze op hun zijkant op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kaneelstafjes ca. 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig
Rol de deeglap aan de korte zijde voor ⅓ deel op. Snijd van elk stuk deeg 12 dunne deegstafjes en leg deze op hun zijkant op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kaneelstafjes ca. 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Ingrediënten
4 eetlepels kristalsuiker
1½ theelepels kaneel
2 eetlepels boter
6 roomboterbladerdeeg
1 eetlepel bloem
1½ theelepels kaneel
2 eetlepels boter
6 roomboterbladerdeeg
1 eetlepel bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
bakkwast, een deegroller en bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1395959
Homepage ID
1358835
Smaak
Z
Teller
1424
Bron
superdeboer
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C)
Roer in een kom de suiker en het kaneel door elkaar. Smelt in een bakje de boter in ca. 10-20 seconden op 700 Watt in de magnetron
Bestrijk 2 plakjes bladerdeeg met een bakkwast aan één zijde met boter en bestrooi de beboterde zijde met ⅓ deel van de kaneelsuiker. Leg op beide besuikerde plakken bladerdeeg een andere plak bladerdeeg en druk de plakken deeg stevig op elkaar. Bestrijk de bovenzijde van beide plakken deeg met boter en bestrooi ze met de helft van de overige kaneelsuiker. Leg op beide besuikerde plakken bladerdeeg een andere plak bladerdeeg en druk het deeg stevig op elkaar
Roer in een kom de suiker en het kaneel door elkaar. Smelt in een bakje de boter in ca. 10-20 seconden op 700 Watt in de magnetron
Bestrijk 2 plakjes bladerdeeg met een bakkwast aan één zijde met boter en bestrooi de beboterde zijde met ⅓ deel van de kaneelsuiker. Leg op beide besuikerde plakken bladerdeeg een andere plak bladerdeeg en druk de plakken deeg stevig op elkaar. Bestrijk de bovenzijde van beide plakken deeg met boter en bestrooi ze met de helft van de overige kaneelsuiker. Leg op beide besuikerde plakken bladerdeeg een andere plak bladerdeeg en druk het deeg stevig op elkaar
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid