Bereidingswijze
Van het zelfrijzend bakmeel, boter, koekkruiden, suiker en melk een bal kneden. Daarna een plak van rollen, net zo groot als een bladerdeegplakje. Leg het speculaasmengsel op het ene plakje bladerdeeg en leg het andere bladerdeegplakje er bovenop. Snijd de plak doormidden en snijd hier weer reepjes van 1 cm van. Eventueel een beetje draaien zodat je een wokkelvorm krijgt. Voor een langere versie snijd je de plak niet eerst doormidden maar gelijk in repen van 1 cm. Maak een mengsel van de koffiemelk en suiker en smeer dit over de peperstengels (Ik heb zelf de stengels na het snijden ingesmeerd met melk en er daarna de suiker over gestrooid). Bak ze in ongeveer 20 min gaar in een voorverwarmde oven van 175°C.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker knabbeltje op sinterklaasavond naast pepernoten en banketstaaf.
Ingrediënten
100 g zelfrijzendbakmeel,
25 g boter,
1/2 el speculaas-of koekkruiden,
50 g bruine basterdsuiker,
2 el melk,
2 plakjes bladerdeeg,
beetje (koffie)melk en suiker
25 g boter,
1/2 el speculaas-of koekkruiden,
50 g bruine basterdsuiker,
2 el melk,
2 plakjes bladerdeeg,
beetje (koffie)melk en suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom, deegroller, mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1395930
Homepage ID
1990028
Smaak
Z
Teller
1338
Bron
Van een kennis
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid