Bereidingswijze
Zeef het bakmeel boven een kom. Snijd de boter of margarine in kleine stukjes en voeg toe. Voeg ook de basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout toe. Kneed alles met schone handen. Voeg de melk toe (gebruik eventueel minder of meer) tot van het deeg een stevige bal te maken is.
Zet het deeg afgedekt in de koelkast. Doe dit minstens een half uur, maar het mag ook een dag zijn.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in kleine bolletjes. Druk ze een klein beetje plat op de bakplaat. Bak de kruidnootjes in 15-20 minuten in de oven gaar.
Zet het deeg afgedekt in de koelkast. Doe dit minstens een half uur, maar het mag ook een dag zijn.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in kleine bolletjes. Druk ze een klein beetje plat op de bakplaat. Bak de kruidnootjes in 15-20 minuten in de oven gaar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke, zelfgebakken pepernoten. Klaar in een handomdraai.
Ingrediƫnten
Voor een mooie schaal vol:
150 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr donkerbruine basterdsuiker
60 gr boter of margarine
3 el melk
---
1 el speculaaskruiden
snuf zout
150 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr donkerbruine basterdsuiker
60 gr boter of margarine
3 el melk
---
1 el speculaaskruiden
snuf zout
Leuke tips
Serveer de pepernoten (of kruidnoten) in een mooie schaal of bewaar ze in een afgesloten bak. Leuk om samen met kinderen te maken.
Voor het originele recept en andere inspiratie kunt u kijken op KruidenThuis.
Voor het originele recept en andere inspiratie kunt u kijken op KruidenThuis.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1395860
Homepage ID
1991761
Smaak
Z
Teller
2129
Bron
http://www.KruidenThuis.nl
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid