Bereidingswijze
Maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de plakjes chorizo kort. Schep de chorizo uit de pan. Bak in het bakvet de ui, knoflook, paprika en de aardappelen op laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar. Zorg dat het niet aanbakt. Haal de aardappelen van het vuur en laat het nog even nagaren onder een deksel.
Klop de eieren los en voeg peper, paprikapoeder en zout naar smaak toe. Voeg de gebakken chorizo erbij. Verdeel het ei-chorizomengsel gelijkmatig over het ui-aardappelmengsel. Zet het vuur laag en laat de tortilla met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten garen tot de onderkant goudbruin is. Schud, zodra het ei een beetje gestold is, de pan regelmatig heen en weer. Gebruik een plat bord om de tortilla te keren en laat nog 4 minuten verder garen. Serveer warm of koud
Klop de eieren los en voeg peper, paprikapoeder en zout naar smaak toe. Voeg de gebakken chorizo erbij. Verdeel het ei-chorizomengsel gelijkmatig over het ui-aardappelmengsel. Zet het vuur laag en laat de tortilla met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten garen tot de onderkant goudbruin is. Schud, zodra het ei een beetje gestold is, de pan regelmatig heen en weer. Gebruik een plat bord om de tortilla te keren en laat nog 4 minuten verder garen. Serveer warm of koud
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige aardappel omelet. Snel en handig voor bijvoorbeeld Sinterklaasavond. Zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Spanje. Bijvoorbeeld over de kunstenaar Gaudi of Picasso; of het jaarlijkse tomatengevecht La Tomatina; of bijvoorbeeld over de kleine tapas-hapjes. Wist je dat het woord `tapas` komt van `tapar` wat bedekken betekend. Vroeger werden de kleine hapjes als dekseltje op drankjes gebruikt tegen de vliegen.
WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl
WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl
Ingrediënten
1 rode paprika
400 gram voorgekookte aardappelschijfjes
250 gram chorizoworst, in dunne plakjes
5 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
6 eieren
1 theelepel paprikapoeder
zout en peper
400 gram voorgekookte aardappelschijfjes
250 gram chorizoworst, in dunne plakjes
5 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
6 eieren
1 theelepel paprikapoeder
zout en peper
Leuke tips
Lekker met stokbrood en aïoli (een mediterrane knoflooksaus) en een tomatensalade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Recept ID
1395787
Homepage ID
1993608
Smaak
H
Teller
4628
Bron
www.wereldeters.nl
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid