Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175ºC. Rol het deeg uit tot een dikke lap van circa 1 cm en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd naar keuze vormen van gelijke grootte. Bak de speculaas in circa 20 minuten bruin. Laat afkoelen op het bakpapier en breek het in stukken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
200 g zelfrijzend bakmeel
2 eetl. speculaaskruiden
snufje zout
100 g donkerbruine basterdsuiker
100 g harde boter, in kleine blokjes
2 eetl. melk of water
1 kleine pure chocoladereep, grof gehakt
2 eetl. speculaaskruiden
snufje zout
100 g donkerbruine basterdsuiker
100 g harde boter, in kleine blokjes
2 eetl. melk of water
1 kleine pure chocoladereep, grof gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
vershoudfolie
bakpapier
bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1395656
Homepage ID
1358835
Smaak
Z
Teller
1288
Bron
boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe het bakmeel met de speculaaskruiden, zout, suiker en boter in een kom en mix met twee messen of een handmixer tot een kruimelig deeg. Voeg melk toe en mix tot een soepel deeg. Kneed met de hand de gehakte chocolade door het deeg en verpak het in vershoudfolie. Laat een half uur opstijven in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid