Banketletter met abrikozenspijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/05/2011 - 14:03
Bereidingswijze
Leg de rol spijs erop en vouw het deeg eromheen. Bevochtig de randen met wat water en druk goed aan. Kantel de rol zodat de naad naar onder ligt en vorm er een letter van. Bestrijk de letter met de rest van het ei en versier met een paar noten. Bak de letter in circa 30 minuten laag in de oven. Laat de banketletter op het bakpapier afkoelen tot lauw voordat hij wordt gegeten.
Afbeelding
Banketletter met abrikozenspijs
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
300 g gedroogde abrikozen
zonder pit
50 g walnoten, een paar extra voor garneren
1 eetl. sinaasappelrasp
1 ei, losgeklopt
bloem om te bestuiven
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1395655
Homepage ID
1358835
Smaak
Z
Teller
2103
Bron
boodschappen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Maal de abrikozen met de noten, sinaasappelrasp en de helft van het losgeklopte ei in de keukenmachine tot een soepele spijs. Maak er op een met bloem bestoven werkplank een lange rol van. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk de randen goed aan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
planco
Gelegenheid