Suikerbeest, borstplaat of fondant

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/19/2011 - 21:01
Bereidingswijze
Doe de suiker, melk/water/creme in het steelpannetje, laat het heel langzaam aan de kook komen. Als het kookt even 1 minuutje laten door pruttelen tot het op 115 graden Celsius komt. Dan het pannetje van het vuur nemen en de poedersuiker (en evt smaak en/of kleurstoffen toevoegen) er doorheen mengen. Hoelanger je mengt hoe gladder het geheel wordt, maar meng niet te lang dan wordt het suikermengsel hard in je pan. Giet het mengsel in de vormpjes en wacht tot ze hard worden.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
100 gram suiker
50 gram poedersuiker
3 eetlepels water, melk of creme
Voor smaak:
Evt. 2 eetlepes cacao of 1 eetlepel oploskoffie of citroen essence of vanille essence of frambozen essence etc
Voor kleur:
Kleurstof op waterbasis
Hulpmiddelen & keukengerei
Vormpjes
Steelpannetje
Weegschaal
Anti-aanbak spray
Thermometer
Leuke tips
Serveren met een glas melk en het visitekaartje van de tandarts :)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1395217
Homepage ID
918031
Smaak
Z
Teller
5067
Bron
Samengesteld uit verschillende websites
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef de poedersuiker
Vormpjes insprayen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nanchette
Gelegenheid