Bereidingswijze
Breng 2 eetlepels water in een kleine steelpan op laag vuur tegen de kook. Neem de pan meteen van het vuur en los de goed uitgeknepen blaadjes gelatine al roerende in het warme water op. Laat het gelatinemengsel afkoelen tot lauwwarm. Spatel het gelatinemengsel en de speculaaskruimels door de geklopte slagroom. Schep de mousse in 4 glazen of coupes en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk nagerecht. Zou niet misstaan bij een dineetje met pakjesavond!
Ingrediƫnten
2 blaadjes witte gelatine
2,5 dl slagroom
3 el suiker
2 tl koek- en speculaaskruiden
4 speculaasjes
partjes mandarijn of strooigoed & chocolademunten
2,5 dl slagroom
3 el suiker
2 tl koek- en speculaaskruiden
4 speculaasjes
partjes mandarijn of strooigoed & chocolademunten
Hulpmiddelen & keukengerei
4 (Wijn)glazen of coupes. Staafmixer.
Leuke tips
Garneer de glazen met partjes mandarijn of voor kinderen met strooigoed en chocolademunten.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1394673
Homepage ID
1990203
Smaak
Z
Teller
6984
Bron
Vriendin.
Drank
Uit
Bookmarked
78
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Week de blaadjes gelatine ongeveer 5 min. in een kom met ruim koud water. Klop de slagroom met de suiker en de koekkruiden bijna stijf. Hak de speculaasjes fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid