Bereidingswijze
Bereidingswijze:
1): Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg.
2): Laat minstens 12 uur of een volledige nacht afgedekt rusten op een koele plaats
of in de kelder.
3): Bewerkt het deeg nogmaals en maak er een rol van waarvan u schijven snijdt,
die u in lichtjes met bloem bestuift en in de speculaas vormen drukt.
4): Bak in de oven dunne speculaasjes op 210˚ C gedurende ongeveer 10 minuten
dikkere speculaas op 200˚ C gedurende 15 tot 20 minuten.
5): Onmiddellijk na het bakken van de planken afhalen en laten afkoelen op een
rooster afgekoelde speculaas in goed gesloten doos bewaren.
6): Eet smakelijk.
1): Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg.
2): Laat minstens 12 uur of een volledige nacht afgedekt rusten op een koele plaats
of in de kelder.
3): Bewerkt het deeg nogmaals en maak er een rol van waarvan u schijven snijdt,
die u in lichtjes met bloem bestuift en in de speculaas vormen drukt.
4): Bak in de oven dunne speculaasjes op 210˚ C gedurende ongeveer 10 minuten
dikkere speculaas op 200˚ C gedurende 15 tot 20 minuten.
5): Onmiddellijk na het bakken van de planken afhalen en laten afkoelen op een
rooster afgekoelde speculaas in goed gesloten doos bewaren.
6): Eet smakelijk.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hij komt Hij komt.
Zo lekker die zelfgemaakte speculaas.
Zo lekker die zelfgemaakte speculaas.
Ingrediënten
Benodigdheden:
1 kg bloem.
500 gr. Boter.
70 gr. Suiker.
± 30 gr. Speculaas kruiden (kaneel, foelie, gemberpoeder, kruidnagel).
2 eieren.
1 likeurglaasje water of cognac.
2 koffie lepels bakpoeder.
1 kg bloem.
500 gr. Boter.
70 gr. Suiker.
± 30 gr. Speculaas kruiden (kaneel, foelie, gemberpoeder, kruidnagel).
2 eieren.
1 likeurglaasje water of cognac.
2 koffie lepels bakpoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een krabbetje, een beslagkom, en een oven
Leuke tips
Lekker met een verse cappuccino.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1394445
Homepage ID
1991113
Smaak
H
Teller
2270
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid