Bereidingswijze
Breng de melk met de gekneusde kardemompitten aan de kook en laat op zeer laag vuur trekken. Week de gelatine in koud water. klop ondertussen de maizena, dooiers en suiker tot een dik licht geel mengsel. Voeg al roerend een paar eetl melk toe. Schenk daarne de rest van de melk door een zeef er al roerend bij en verwarm dit mengsel al roerend in een schone pan tot er een dikke vla ontstaat. LET OP de vla mag niet meer koken!! Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op.
Snijdt de monchou in stukjes en los dit op in de vla tot het gesmolten is. Laat de vla afkoelen tot kamertemperatuur en roer hem regelmatig om.
Klop de slagroom stijf en spatel 3 kwart hiervan door het vlamengsel. Verdeel de helft van de pudding over de puddingvorm. Houd ongeveer 15 pepernoten apart en verdeel de rest over de pudding in de vorm. Schep 50 gr van de schuddebuikjes door de rest van de pudding en lepel het voorzichtig op de pepernotenlaag. Laat de pudding in de koelkast tenminste 1 uur opstijven.Stort de pudding op een bord.
Snijdt de monchou in stukjes en los dit op in de vla tot het gesmolten is. Laat de vla afkoelen tot kamertemperatuur en roer hem regelmatig om.
Klop de slagroom stijf en spatel 3 kwart hiervan door het vlamengsel. Verdeel de helft van de pudding over de puddingvorm. Houd ongeveer 15 pepernoten apart en verdeel de rest over de pudding in de vorm. Schep 50 gr van de schuddebuikjes door de rest van de pudding en lepel het voorzichtig op de pepernotenlaag. Laat de pudding in de koelkast tenminste 1 uur opstijven.Stort de pudding op een bord.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke pudding voor een gezellig Sinterklaas feest
Ingrediƫnten
* 3 dl melk
* 5 kardemompitten gekneusd
* 8 blaadjes gelatine
* 3 eidooiers
* 1 eetl maizena
* 125 gr witte basterd suiker
* 150 gr monchou zacht en luchtig
* 3.5 dl slagroom
* 100 gr pepernoten
* 55 gr schuddebuikjes
* 2 eetl schuddebuikjes chocolade
* olie om in te vetten
* 5 kardemompitten gekneusd
* 8 blaadjes gelatine
* 3 eidooiers
* 1 eetl maizena
* 125 gr witte basterd suiker
* 150 gr monchou zacht en luchtig
* 3.5 dl slagroom
* 100 gr pepernoten
* 55 gr schuddebuikjes
* 2 eetl schuddebuikjes chocolade
* olie om in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
puddingvorm 1.5 liter
Leuke tips
Garneer met de overgebleven slagroom, pepernoten en schuddebuikjes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1394291
Homepage ID
1963755
Smaak
Z
Teller
2101
Bron
Marianne
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
vet een puddingvorm in
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid