Bereidingswijze
Verhit een klontje boter in een pan met anti baklaag en schep met een soep opschep lepel het beslag in de pan en laat het beslag alle kanten uitvloeien,door de pan scheef te houden. Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden licht bruin. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water
Eet smakelijk.
Eet smakelijk.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
Voor ongeveer 8 pannenkoeken
200 gram tarwebloem
mespunt zout
2 eieren
1/2 liter melk
ca.50 gram boter
eventueel 1 eetlepel suiker voor zoete pannenkoeken
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan, mixer, kom
Leuke tips
Met stroop, poedersuiker, spek, Appel, Rozijnen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1394086
Homepage ID
1941820
Smaak
H
Teller
1117
Bron
http://www.kookotheek.com
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Roer de bloem met een mespunt zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren er boven. Voeg 2 dl. melk toe en roer dit alles met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Laat het beslag 30 minuten rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid