Bereidingswijze
1. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met suiker tot een dik en lichtgeel mengsel. Klop de mascarpone in delen door de eidooiers en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
2. Meng de koffie met de likeur.
3. Verdeel de helft van de speculaasjes in stukken over 4 schaaltjes en besprenkel deze met de helft van de koffie. Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Maak met de overige speculaasjes, koffie en het overige mascarponemengsel nog een laag.
4. Bestrooi de bovenzijde met de cacaopoeder en laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met de chocolade pepernoten.
2. Meng de koffie met de likeur.
3. Verdeel de helft van de speculaasjes in stukken over 4 schaaltjes en besprenkel deze met de helft van de koffie. Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Maak met de overige speculaasjes, koffie en het overige mascarponemengsel nog een laag.
4. Bestrooi de bovenzijde met de cacaopoeder en laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met de chocolade pepernoten.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eidooiers
50 g suiker
250 g mascarpone
75 ml sterke koffie
4 el amaretto
12 speculaasjes
2 el cacaopoeder
chocolade pepernoten
1 zakje vanillesuiker
2 eidooiers
50 g suiker
250 g mascarpone
75 ml sterke koffie
4 el amaretto
12 speculaasjes
2 el cacaopoeder
chocolade pepernoten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1393599
Homepage ID
1416483
Smaak
Z
Teller
1719
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid