12 bladerdeeghapjes "voor elck wat wils"

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 05/28/2011 - 08:45
Bereidingswijze
saucijzenworstebroodje:
Oven voorverwarmen op 200° C. Laat diepvriesbladerdeeg ongeveer 10 min ontdooien. Strooi wat bloem op de keukentafel, rol de bladerdeeg dun uit en snijd er vierkanten uit naar keuze. Snij de saucijzen open en haal de inhoud eruit. Maak van het saucijzengehakt een bol en rol deze vervolgens uit tot een niet te dikke rol. Snij de rol in stukken van de gewenste lengte, iets kleiner dan de bladerdeegplakken. Leg elk rolletje op een bladerdeegplak. Rol de bladerdeegplak met de saucijzeninhoud op, waarbij de bladerdeeg ongeveer een cm overlapt. Bestrijk dit gedeelte met geklutst ei en druk stevig aan. Leg de saucijzenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze nog even aan de bovenkant met het geklutste ei. Bak ze in 20-25 min in de oven tot ze goudbruin zijn. Serveer warm of koud. Koude saucijzenworstebroodjes kunnen in een mini-oventje even opgewarmd worden.

appelflap met bite:
Oven voorverwarmen op 200° C. Laat diepvriesbladerdeeg ongeveer 10 min ontdooien. Strooi wat bloem op de keukentafel, rol de bladerdeeg dun uit en snijd er vierkanten uit naar keuze.
Schil de appels, snijd ze in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes.
Meng appelblokjes, (vanille)suiker, kaneel en één tot twee lepels boerenjongens goed door elkaar met een houten lepel.
Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje van dit mengsel. Maak met een kwastje de randen van de deeglapjes vochtig en vouw de lapjes dicht. Druk de randen aan met een vork.
Bestrijk de appelflappen met wat losgeklopt ei, bestrooi de bovenkant met wat suiker en bak ze 25 minuten in de oven (200°c) tot ze goudbruin zijn.

picantobroodje:
Oven voorverwarmen op 200° C. Laat diepvriesbladerdeeg ongeveer 10 min ontdooien. Rol de bladerdeeg uit. Snij uit het bladerdeeg voor elk picantobroodje twee even grote banen, afhankelijk van de lengte van de picantostukken. Hou hiervoor als richtlijn aan dat de lengte 2 * de breedte moet zijn en dat de baan de picanto moet kunnen omvatten. Leg op één baan een (stuk) picanto en doe hier naar keuze eventueel een beetje curry of tomatenketchup op. Leg de andere baan er overheen en plak de bladerdeeg aan de zijkanten dicht met het geklutste ei. Bestrijk de bovenkant eveneens met ei. Maak vervolgens een paar sneetjes bovenop in het bladerdeeg met een mes. Leg de picantobroodjes op bakpapier en bak ze in ongeveer twintig minuten gaar tot het bladerdeeg lichtbruin is.

asperges in bladerdeeg:
Oven voorverwarmen op 225 °C. Diepvries-bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Kook de asperges als deze niet voorgekookt zijn. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snij het hardgekookte ei in kleine stukjes en knip de peterselie vrij. Leg bakpapier op de bakplaat. In een kopje een ei loskloppen. Snij de ham doormidden zodat deze even groot is als het bladerdeeg. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg uitrollen tot de gewenste lengte. Snij de plakken ham in stukken die even groot zijn als het bladerdeeg. Doe dit ook met de plakken kaas. Op elk plakje bladerdeeg een plakje kaas leggen (indien gewenst) en een plakje ham. Hierover in het midden in de lengte ± 4 (stukjes) witte en/of groene asperges leggen en daar de kleingesneden ei en peterselie over verdelen. Hou daarbij ca. 1 cm van de randen vrij. Randen met een beetje ei bestrijken en bladerdeeg als pakketje dichtvouwen. Randen goed op elkaar drukken. Bladerdeegpakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat leggen. Bovenkant van de pakketjes bestrijken met de rest van het ei. De pakketjes in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken.

kersenflap :
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat diepvriesbladerdeeg 10 min ontdooien.
Laat de kersen goed uitlekken. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en snij de gewenst vorm uit het bladerdeeg. Verdeel de kersen over één zijde van de plakjes bladerdeeg en strooi er een klein beetje suiker overheen. Verdeel eventueel wat stukjes chocolade over de kersen. Bestrijk het randje van het bladerdeeg met wat losgeklopt ei en vouw de andere zijde van het bladerdeeg over de kersen heen. Druk met vork de randen goed tegen elkaar. Bestrijk de flappen met losgeklopt ei en strooi er nog wat suiker overheen. Bak de kersenflappen in ca. 15 minuten gaar en goudbruin
Serveer ze koud of warm ze eventjes op voor het serveren

verborgen duivelsworstjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat diepvriesbladerdeeg 10 min ontdooien.
Laat de knakworsten of pick-ups en de jalopeño-pepertjes goed uitlekken. Snij hele knakworsten in 2 of drie stukken. Pick-ups kunnen direct gebruikt worden. Snij de jalapeño-pepertjes in tweeën.
Halveer de plakken bladerdeeg zodat je repen krijgt. Van één pakje kun je op die manier 20 worstpakketjes maken. Leg op een helft van elke reep bladerdeeg 2 pick-ups of 2 stukjes knakworst. Vervolgens naar keuze de inhoud aanvullen met een half (of heel) schijfje jalopeño-peper, de sambal, mosterd, één van de Thaise curries, de wasibi of een combinatie van deze ingrediënten. Varieer een beetje zodat het altijd een verrassing is voor degene die een hap neemt. Meng echter niet teveel smaken door elkaar. En zorg er voor dat je een glas melk in de buurt hebt voor als het echt te scherp is geworden.
Nadat je de ingrediënten op de worstjes hebt aangebracht de randen van het reepje bladerdeeg met wat geklopt ei bestrijken en het pakketje dichtvouwen. Druk de naden met de achterkant van een theelepel goed aan en leg de pakketjes vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de bovenkant in met het geklopte ei. Bak de verborgen duivelsworstjes in ca, 20-25 min goudbruin. Ze kunnen zowel warm als koud worden gegeten.
Tip: doe op een paar van de broodjes in plaats van de scherpe ingrediënten gewone tomatenketchup of curry zodat ook de kids een hapje kunnen nemen. Markeer deze broodjes door er voor het bakken een markering op aan te brengen bijvoorbeeld door er een extra rolletje bladerdeeg bovenop te leggen of er driehoekjes van te vouwen.
Tip: Wasibi is gauw veel te heet. Als alternatief kan je wat wasibi-pasta mengen met een paar eetlepels mayonaise. Deze wasibi-mayonaise is een stuk minder heet, maar geeft wel de wasibi-smaak. Gebruik bij voorkeur Zaanse mayonaise omdat deze de wasibi goed op neemt.
Tip: zowel warm als koud te serveren. Eventueel opwarmen in de (mini-oven)

amandelbroodje traditioneel:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Laat diepvriesbladerdeeg ca. 10 min ontdooien. Bestrooi het aanrecht met wat bloem, rol het bladerdeeg uit en snij voor elk amandelbroodje een vierkantje of andere vorm uit het bladerdeeg. Gebruik bij diepvriesbladerdeeg één plakje per amandelbroodje. Meng het eigeel met de amandelspijs. Kneed de amandelspijs luchtig en maak er 4 rolletjes die heel iets korter zijn dan het plakje bladerdeeg.
Leg de bladerdeegplakjes naast elkaar en leg er een rolletje spijs in. Maak de randen van het deeg nat met iets water of losgeklopt ei en vouw het deeg dan dubbel. Druk de naad goed aan met een vork.
Alternatief: rol /vouw het bladerdeeg om de rol amandelspijs. De bovenkant van de broodjes smeer je in met het losgeklopte ei en daar strooi je een beetje suiker overheen.
De broodjes op een bakplaat met bakpapier (met de naad naar beneden) in het midden van de oven zetten en in 25 minuten bruin bakken.

panga en zalmbuideltje
Oven voorverwarmen op 225° C. Laat diepvriesbladerdeeg ongeveer 10 min ontdooien. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg een beetje uit maar zorg dat het niet te dun wordt en niet scheurt. Bestrijk het bladerdeeg met het geklopte ei. Plaats vervolgens een NIET ontdooit panga en zalmrolletje rechtop op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg er met een draaiende strak tegenaan zodat je een soort buideltje krijgt. Knijp het bladerdeeg even onder de bovenkant stevig tegen elkaar dicht en vouw de uiteinden naar buiten. Bestrijk de buitenkant van het buideltje met losgeklopt ei en bak het in ca. 25 minuten goudbruin. Serveer warm.

aardappelpouche met spek en ui
Oven voorverwarmen op 225° C. Laat diepvriesbladerdeeg ongeveer 10 min ontdooien. Strooi wat
bloem op het aanrecht en rol ¾ van het deeg een beetje uit maar zorg dat het niet te dun wordt en niet scheurt. Vorm van het overige deeg dekseltjes die precies in de gaten van de vorm passen.
Maak het zakje aardappelen met spek open op een snijplank en halveer de aardappelschijfjes.
Verhit in een koekenpan een enkele eetlepel olijfolie en bak daarin de uiensnippers tot ze glazig en zacht zijn en beginnen te bruinen. Voeg de aardappelstukjes en de spekjes toe en bak ze mee tot de spekjes beginnen te kleuren. Haal alles uit de koekenpan, meng het goed door elkaar en laat afkoelen.
Snij het ei in hele kleine stukjes. Snipper de bieslook. Meng ei en bieslook met de afgekoelde aardappelen.
Bekleed het benodigde aantal gaten in de bakvorm met een plak bladerdeeg. Laat het overstekende deel nog even zitten. Schep vervolgens twee lepels van het mengsel in het midden van elke vorm. Dek de vorm af met de bladerdeegdekseltjes, bestrijk deze met wat losgeklopt ei en vouw de uitstekende kanten van het deeg in de vorm er over heen en druk dit aan. Bestrijk de bovenkant nogmaals met het losgeklopt ei. Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de pouches in ca, 20-25 minuten goudbruin. Haal de pouches uit de vorm en serveer deze warm bij de maaltijd of als verrassend onderdeel van een brunch.
TIP: Gebruik een bakblik voor mini-madeleines of mini-cakejes en je kan de aardappelpouches met spek, ei en ui ook als hartig hapje serveren! In dit geval de plak bladerdeeg half in de vormpjes leggen, de aardappelmassa er in scheppen en dan met de andere helft afdekken, Zorg er hierbij dat de naden niet kunnen openbarsten.

champignontasjes met tuinkruiden
Oven voorverwarmen op 225° C. Laat diepvriesbladerdeeg ongeveer 10 min ontdooien.
Maak de champignonragout als aangegeven op de gebruiksaanwijzing. Zorg ervoor dat deze niet te dun wordt. Voeg zo nodig wat maïzena of allesbinder toe om te binden. Pas er wel voor op dat de massa niet te dik wordt. Verdunnen zo nodig met een klein beetje runder- of kippenbouillon.
Haal de champignons uit het potje, laat ze goed uitlekken, halveer ze en voeg ze toe aan de ragout.
Maak de ragout op smaak met peper en zout en zo nodig een klein beetje (hot) maggi.
Snipper de tuinkruiden en roer deze door de ragout. Voeg enige druppels citroensap toe of versnipper wat citroenmelisse. Pas op dat de massa niet te zuur wordt. Proef nogmaals en breng de laatste smaakcorrectie aan met de peper, het zout en de maggi.
Leg een plak bladerdeeg op het werkblad en schep hier één of twee eetlepels ragout op. Vouw alle vier hoeken naar binnen en zorg er voor dat de naden elkaar overlappen. Bestrijk de naden met wat losgeklopt ei en druk ze goed aan. Leg het champignontasje met de naden naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Bak in ongeveer 20-25 minuten goudbruin. Serveer (lauw)warm. Tip: varieer eens met kippen- of runderragout!

Halve kaasrondjes (met zangzaad):
Oven voorverwarmen op 200° C. Laat diepvriesbladerdeeg ongeveer 10 min ontdooien. Strooi wat bloem op de keukentafel, rol de bladerdeeg dun uit en snijd er cirkels uit van ca. 11 cm. Knip de tuinkruiden heel fijn. Snij de plakken ham en kaas in model, een centimeter kleiner dan de plak bladerdeeg.
Leg op elke cirkel een plak ham en plak kaas. Zorg ervoor dat de randen niet bedekt worden. Verdeel bovenop de plak kaas aan één zijde van de cirkel ongeveer 2 theelepels smeerkaas en bestrooi dit met wat tuinkruid.. Bestrijk de randen met wat losgeklopt ei en leg er een tweede, iets groter bladerdeegrondje overheen. Druk de naad aan met een vork en bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt ei. Strooi het maanzaad er over heen. Leg de halve kaasrondjes op bakpapier op de bakplaat en bak ze in ongeveer 20 min goudbruin.

3 soorten Japanse kip in een jasje
Oven voorverwarmen op 225° C. Laat diepvriesbladerdeeg ongeveer 10 min ontdooien.
Dep de kipfilets droog en snij ze met een scherp mes in plakjes van ongeveer 3 cm breed.
Snipper de bieslook klein

1. Yakatori-kip in een jasje
Als je geen kant-en-klare yakatori-saus hebt, maak deze dan als volgt:
Vermeng de ingrediënten voor de yakitori-saus zoals bij ingrediënten aangegeven in een pan, breng dit aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en iets indikken. Laat voor gebruik de saus afkoelen tot kamertemperatuur. De yakitori-saus is overigens voldoende voor een aantal maaltijden. Bewaar de saus goed afgesloten in de koelkast.

Snij de bladerdeegplakjes in de lengte doormidden zodat je uit een pakje 20 hapjes kan maken.
Marineer de stukjes kipfilet ca 15 minuten in de yakatori-saus. Leg op een kant van elke halve plak bladerdeeg een stukje gemarineerde kip. Schep er iets van de saus overheen, maar zorg dat het niet te nat wordt. Doe wat gesnipperde bieslook er overheen. Smeer de randen in met wat geklopt ei en vouw de andere kant van het bladerdeegplakje eroverheen. Druk de randen goed dicht met de achterkant van een theelepel.
Leg de pakjes kip op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenkant met geklopt ei en bak ze in ongeveer 25-30 min. goudbruin.

2. Teriyaki-kip in een jasje
Snij de bladerdeegplakjes diagonaal doormidden zodat je uit een pakje 20 hapjes kan maken.
Marineer de stukjes kipfilet ca. 15 minuten in de teriyaki-saus. Leg op een kant van elke halve plak bladerdeeg een stukje gemarineerde kip. Bestrooi de kip met de five- of sevenspice kruiden. Doe wat gesnipperde bieslook er overheen. Smeer de randen in met wat geklopt ei en vouw de andere kant van het bladerdeegplakje eroverheen. Druk de randen goed dicht met de achterkant van een theelepel.
Leg de pakjes kip op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenkant met geklopt ei en bak ze in ongeveer 25-30 min. goudbruin.

3. Nippon-kip in een jasje
Snij de bladerdeeg doormidden zodat je uit een pakje 20 hapjes kan maken
Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Voeg eventueel wat limoensap en de geraspte schil van een limoen toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de kipfilet ca. 15-30 minuten in de marinade op smaak komen. Leg op een kant van elke halve plak bladerdeeg een stukje gemarineerde kip. Bestrooi de kip met de five- of sevenspice kruiden. Doe wat gesnipperde bieslook er overheen. Smeer de randen in met wat geklopt ei en vouw de andere kant van het bladerdeegplakje eroverheen. Druk de randen goed dicht met de achterkant van een theelepel.
Leg de pakjes kip op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met geklopt ei. Maak aan de bovenkant van het pakketje met een scherp mes twee inkepingen en bak de Nippon-kip in ongeveer 25-30 min. goudbruin.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten:
1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud)
2. appelflap met bite (16+) (warm/koud)
3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud)
4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud)
5. kersenflap (beetje zuur) (koud)
6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud)
7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud)
8. panga en zalmsnip (vis) (warm)
9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm)
10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm)
11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud)
12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)
Ingrediënten
Ingrediënten:

* naar smaak
** optioneel

Voor de saucijzenworstebroodjes:
1 kleine braadworst/saucijs
* peper en zout

Voor de appelflap met bite:
1 kleine pot boerenjongens
1 goudrenet of andere stevige zure appel
* suiker
* kaneel
** vanillesuiker

Voor de picantobroodjes:
1 picanto, doorgesneden en gehalveerd
** curry
** tomatenketchup

Voor de asperges in bladerdeeg:
1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen
2 plakken (boeren)ham
** 2 plakken jonge of jong belegen kaas
1 hardgekookt ei, kleingesneden
1 bundeltje peterselie, kleingesneden

Voor de kersenflappen
1 klein potje kersen op sap, ontpit
* suiker
** stukjes (pure) chocolade

Voor de verborgen duivelsworstjes
1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden
* mosterd (dijon of löwenmosterd)
** tomatenketchup of curry
1 klein potje jalapeño pepertjes
** sambal oelek , pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek.
** Thaise red of green curry-pasta
** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept)

Voor de amandelbroodjes traditioneel
1 klein pakje amandelspijs
1 ei
* suiker
* kaneel

Voor de panga en zalmsnip
1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!)

Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:
1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes
1 ui, gepeld en gesnipperd
1 hardgekookt ei
1 el olijfolie
* bieslook
# siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet

Voor de champignontasjes met tuinkruiden:
1 blikje champignonragout
1 klein potje champignons op water
* verse peterselie
* verse bladselderij
* verse bieslook
* peper, zout, maggi
** verse citroenmelisse of paar druppels citroen
** maïzena of allesbinder

Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):
1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+
1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas
1 pakje gekookte (boeren)ham,
** tuinkruiden
** maanzaad

Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1)
1 kipfilet, in plakjes
1 flesje Yakatorisaus óf
150 ml Japanse Sojasaus
100 ml sake (vervangbaar met droge sherry)
100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake)
2 à 3 el rietsuiker
Bosuitjes, gesnipperd
** peper en zout
** five of sevenspice kruiden

Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2)
1 kipfilet, in plakjes
1 Flesje terryaki-saus/marinade
** peper en zout
** five of sevenspice kruiden
Bosuitjes, gesnipperd

Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3)
1 kipfilet, in plakjes
Voor de marinade:
1 el Worchestersauce
80 ml tomatensaus (passata)
1 el japanse sojasaus
2 el saké
1 el mosterd
1 tl gemberpoeder
** limoensap
** limoenrasp
** peper en zout

Extra voor alle hapjes:
* losgeslagen eieren naar behoefte
* water
* per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier, oven, bakblik,
Leuke tips
maak elke soort in een andere vorm: ovaal, rond, vierkant, driehoekig, langwerpig, met en zonder inkepingen aan de bovenkant. Op die manier weet je ook nog wat er in zit als ze samen op een schaal liggen!
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1391293
Homepage ID
1191841
Smaak
H
Teller
47148
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
449
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Uit
Voorbereiding
In de recepten hieronder staat bij benadering aantallen etc. aangegeven. Juiste hoeveelheid is afhankelijk van het aantal hapjes dat men van een bepaalde soort maakt. In de recepten is uitgegaan van het feit dat ALLE 12 hapjes worden gemaakt waarbij het principe op=op geldt voor wat betreft het aantal hapjes per soort dat van de ingrediënten kan worden gemaakt. Speel zelf met de hoeveelheden en afmetingen van de hapjes voor het beste resultaat! Experimenteer dus eerst voordat u het uw gasten voorzet! Proefondervindelijk is gebleken dat met de aangegeven hoeveelheden van elke soort ongeveer 3-4 stuks kunnen worden gemaakt.

Leg voordat u begint een aantal (uitsteek)vormpjes klaar zodat elk hapje zijn eigen vorm krijgt en dus ook nog herkenbaar is nadat ze zijn gebakken. Zoete hapjes zijn overigens meestal herkenbaar aan de suiker op de bovenkant, zodat de vorm die je hiervoor gebruikt ook nog eens voor de hartige hapjes (zonder suiker) gebruikt kan worden. Denk bij de vormen aan bijvoorbeeld:
- Een rol voor de saucijzenworstebroodjes van bijv., 6 cm lang en 2 cm dik
- Een rolletje voor de frikandelbroodjes van bijv. 4 cm, maar dikker als de saucijzenworstebroodjes
- Een envelopje voor de appelflap met bite van va. 5*5 (met suiker)
- Een enveloppe voor de champignontasjes (zonder suiker)
- Driehoekjes voor de Japanse kipfilet in een jasje. Maak het verschil tussen de twee soorten door voor het bakken een T of een Y in het bladerdeeg aan te brengen
- Cirkels voor de kaaswielen met zangzaad
- Halve cirkels met kartelrandjes voor de kersenflappen (met suiker)
- Halve cirkels met (andere) kartelrandjes voor de verborgen duivelsworstjes (zonder suiker)
- Visvormpjes met de panga-zalmsnip
- Een ruit voor de aardappelpouche met spek en ei
- Etc.
Voor elk recept geldt: zorg ervoor dat de naden goed op elkaar aansluiten. Bestrijk ze vooraf met wat gesmolten boter, geklopt eigeel of water en druk ze goed aan met bijvoorbeeld een vork, de achterkant van een theelepel of gebruik de daarvoor in de handel verkrijgbare bladerdeegvormen.
Bestrijk nadat de vorm gesloten is de bovenkant met wat losgeklopt eigeel en strooi hier voor de zoete varianten wat (kristal)suiker op.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
cybercookie
Gelegenheid