Bereidingswijze
Het bladerdeeg eerst kort voor gebruik ontdooien (ca. 10 minuten).
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de kom uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen.
Neem, nadat het bladerdeeg ontdooit is, twee plakjes bladerdeeg. Leg het eerste plakje op een vlakke ondergrond en bestrijk een van de zijkanten licht met wat water. Leg het tweede plakje hier dakpansgewijze overheen. Rol met een deegroller het bladerdeeg uit, waardoor een grotere plak ontstaat. Vorm van de gehaktmassa een rol van ca 3 cm dik en iets korter als de breedte van het bladerdeeg. Deze rol op het bladerdeeg leggen en het bladerdeeg voorzichtig en gelijkmatig oprollen. Druk de naad goed aan. Leg de rol op een met bakpapier bekleedt ovenrooster en bestrijk deze met de het eigeel. Prik met een vork een aantal gaatjes in de rol.
Bak de bladerdeegrol(len) in ca. 20-25 min. goudbruin in het midden van de oven.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de kom uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen.
Neem, nadat het bladerdeeg ontdooit is, twee plakjes bladerdeeg. Leg het eerste plakje op een vlakke ondergrond en bestrijk een van de zijkanten licht met wat water. Leg het tweede plakje hier dakpansgewijze overheen. Rol met een deegroller het bladerdeeg uit, waardoor een grotere plak ontstaat. Vorm van de gehaktmassa een rol van ca 3 cm dik en iets korter als de breedte van het bladerdeeg. Deze rol op het bladerdeeg leggen en het bladerdeeg voorzichtig en gelijkmatig oprollen. Druk de naad goed aan. Leg de rol op een met bakpapier bekleedt ovenrooster en bestrijk deze met de het eigeel. Prik met een vork een aantal gaatjes in de rol.
Bak de bladerdeegrol(len) in ca. 20-25 min. goudbruin in het midden van de oven.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
rol van bladerdeeg met mengsel van gehakt en ansjovis
Ingrediƫnten
- 250 gram rundergehakt of rundertartaar
- borrelglaasje whisky
- scheutje olijfolie
- 2 eieren
- bladerdeeg
- worchestersauce
- peper, zout
- kapperjes, olijven
- klein blikje ansjovis
- zakje chips naturel
- borrelglaasje whisky
- scheutje olijfolie
- 2 eieren
- bladerdeeg
- worchestersauce
- peper, zout
- kapperjes, olijven
- klein blikje ansjovis
- zakje chips naturel
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, bakpapier
Leuke tips
De bladerdeegrollen kunnen ook goed koud worden gegeten. De houdbaarheid is ca. 2-3 dagen.
Haal de rol uit de oven en leg ze op een serveerschaal. Snij met een scherp mes een aantal plakken van ca. 1 cm dikte van de rol, prik hier een vlaggetje doorheen en serveer warm of koud. De rest van de rol kan ter plaatse worden afgesneden. Zorg voor prikkers of tapas-vorkjes.
Haal de rol uit de oven en leg ze op een serveerschaal. Snij met een scherp mes een aantal plakken van ca. 1 cm dikte van de rol, prik hier een vlaggetje doorheen en serveer warm of koud. De rest van de rol kan ter plaatse worden afgesneden. Zorg voor prikkers of tapas-vorkjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1391289
Homepage ID
1191841
Smaak
H
Teller
1730
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de kappertjes, de olijven en de ansjovis zeer fijn.
Verkruimel de chips totdat deze er uit ziet als paneermeel.
Meng de olijfolie, de whisky, de worchestersauce, de kappertjes, de olijven en de ansjovis. Roer dit mengsel goed door.
Scheidt de eigeel van het eiwit. Klop het eigeel tot het een smeerbaar papje is.
Doe het gehakt of de tartaar in een kom. Kneed hier een deel van het eiwit en de helft van het eigeel, het mengsel van olie en de verkruimelde chips doorheen totdat een stevige consistente massa ontstaat. Maak op smaak met peper en zout.
Zet de kom afgedekt een kwartiertje in de koelkast.
Verkruimel de chips totdat deze er uit ziet als paneermeel.
Meng de olijfolie, de whisky, de worchestersauce, de kappertjes, de olijven en de ansjovis. Roer dit mengsel goed door.
Scheidt de eigeel van het eiwit. Klop het eigeel tot het een smeerbaar papje is.
Doe het gehakt of de tartaar in een kom. Kneed hier een deel van het eiwit en de helft van het eigeel, het mengsel van olie en de verkruimelde chips doorheen totdat een stevige consistente massa ontstaat. Maak op smaak met peper en zout.
Zet de kom afgedekt een kwartiertje in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid