Bladerdeeghapjes Lamb & Mint

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 05/28/2011 - 08:23
Bereidingswijze
Scheidt de eigeel van het eiwit. Klop het eigeel tot het een smeerbaar papje is.

Het bladerdeeg eerst kort voor gebruik ontdooien (ca. 10 minuten). Als het bladerdeeg ontdooit is elke plak met een deegroller verder uitrollen zodat deze ca. 1 1/2 keer zo groot wordt.
Snij het bladerdeeg in de lengte doormidden. Bestrijk de randen met het geklopte eigeel. Doe op een kant een klein theelepeltje mintsauce en een hoopje lamshoarma. Klap het bladerdeeg dicht. Druk met de tanden van een vork op de naden zodat deze goed afsluiten. Bestrijk het bladerdeegpakketje met eigeel en prik er aan de bovenkant een aantal gaatjes in.
Leg de bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in ca. 20-25 min. goudbruin in het midden van de oven.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
verrassend bladerdeegpakketje met lamsvlees. Ca. 20 stuks
Ingrediƫnten
- 250 gram lamshoarma (slager, vers)
- scheutje wokolie of zonnebloemolie
- potje mintsauce
- bladerdeeg (diepvries)
- ei
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, bakpapier, wok
Leuke tips
De bladerdeegpakketjes kunnen ook goed koud worden gegeten. De houdbaarheid is ca. 2-3 dagen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1391288
Homepage ID
1191841
Smaak
A
Teller
1121
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Schroei de lamshoarma in een hete wok met wokolie of zonnebloemolie rondom dicht en wok deze gedurende ca. 2 minuten. Laat de lamshoarma afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
cybercookie
Gelegenheid