Bladerdeeghapjes: Salmon & Egg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 05/28/2011 - 08:18
Bereidingswijze
Scheidt de eigeel van het eiwit. Klop het eigeel tot het een smeerbaar papje is.
Meng eiwit, zalmblokjes en viskruiden. Voeg hier ook het scheutje aan wijn toe. Zorg ervoor dat het mengsel niet te vloeibaar wordt!

Het bladerdeeg eerst kort voor gebruik ontdooien (ca. 10 minuten). Als het bladerdeeg ontdooit is dit met een deegroller verder uitrollen zodat de plak ca. 1 1/2 keer zo groot wordt.
Snij het bladerdeeg in de lengte doormidden. Bestrijk de randen met het geklopte eigeel. Doe op een kant een lepel van het zalm/ei-mengsel en klap het bladerdeeg dicht. Druk met de tanden van een vork op de naden zodat deze goed afsluiten. Bestrijk het bladerdeegpakketje met eigeel en prik er aan de bovenkant een aantal gaatjes in.
Leg de bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in ca. 20-25 min. goudbruin in het midden van de oven.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bladerdeegpakketje van zalm en ei
Ingrediƫnten
- 400 gram zalmblokjes (diepvries, Dirk)
- 1 zakje viskruiden Zalm (Silvo)
- 2 eieren
- 2 pakjes bladerdeeg (diepvries)
- scheutje witte wijn
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, bakpapier
Leuke tips
De bladerdeegpakketjes kunnen ook goed koud worden gegeten. De houdbaarheid is ca. 2-3 dagen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1391287
Homepage ID
1191841
Smaak
H
Teller
2530
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de zalmblokjes ontdooien. Als dit te langzaam gaat kan dit ook au-bain marie. Na het ontdooien de zalmblokjes licht drogen.
Warm de oven voor op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
cybercookie
Gelegenheid