Bereidingswijze
Warm de oven voor. Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in smalle partjes. Halveer de druiven. Meng het fruit met suiker en schep het in een ovenschaal. Strooi de Mix voor Speculaas in een kom en snijd de roomboter hierin met 2 messen klein. Kneed het met de vingertoppen tot een kruimelig deeg dat lijkt op koekkruimels. Voeg het amandelschaafsel toe. Verdeel de kruimeltjes over de appels. Zet de schaal 45 minuten in de oven of tot de kruimeltjes knapperig en bruin zijn. Laat het gerecht buiten de oven 15 minuten doorgaren. Roer de custard en de suiker glad met 4 el melk. Breng de rest van de melk en de koffieroom al roerend aan de kook, roer het custardpapje erbij en kook het al roerend 2-3 minuten door. Laat de saus al roerend afkoelen. Schep de appel met speculaaskruimeltjes op bordjes of in schaaltjes en schenk er wat vanilleroom bij.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
250 gr Koopmans Mix voor Speculaas
750 gr kleine appels
100 gr rode druiven zonder pit
50 gr gele basterd- of rietsuiker
85 gr roomboter
1 zakje amandelschaafsel
1,5 eetlepel custard
2 eetlepels suiker
2 dl melk
2 dl koffieroom
750 gr kleine appels
100 gr rode druiven zonder pit
50 gr gele basterd- of rietsuiker
85 gr roomboter
1 zakje amandelschaafsel
1,5 eetlepel custard
2 eetlepels suiker
2 dl melk
2 dl koffieroom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1388854
Homepage ID
1284856
Smaak
H
Teller
1163
Bron
www.koopmans.com
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid