Bereidingswijze
Voor de proscouto:
Doe op iedere plak proscouto aan het einde 1 theelepel chutney en dan rollen we ze op.
Steek 2 takjes waterkers in de rolletjes.
Als we bang zijn dat ze uitelkaar vallen doe ze op crackers.
Doe op iedere plak proscouto aan het einde 1 theelepel chutney en dan rollen we ze op.
Steek 2 takjes waterkers in de rolletjes.
Als we bang zijn dat ze uitelkaar vallen doe ze op crackers.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hapjes die niet gekookt worden.
Gerookte zalmrolletjes.
Proscouto met waterkers.
Gerookte zalmrolletjes.
Proscouto met waterkers.
Ingrediƫnten
Voor de zalmrolletjes:
300 gr dunne plakken gerookte zalm.
200 gr mascarpone (of andere zachte smeerkaas).
Kruiden en of specerijen naar keuze.
1 klein bosje verse dille ( indien niet verkrijgbaar dan heel fijn gehakte lenteuitjes).
Geraspte schil van 2 citroenen.
Zout en peper naar smaak.
Voor de proscouto met waterkers:
20 plakken proscouto.
2 bosjes waterkers ( als niet verkrijgbaar vervang dan door krulpeterselie of koliander.
Chutney van zoet pikante jam naar keuze, (bv vijg-ananas-appel o.a.).
300 gr dunne plakken gerookte zalm.
200 gr mascarpone (of andere zachte smeerkaas).
Kruiden en of specerijen naar keuze.
1 klein bosje verse dille ( indien niet verkrijgbaar dan heel fijn gehakte lenteuitjes).
Geraspte schil van 2 citroenen.
Zout en peper naar smaak.
Voor de proscouto met waterkers:
20 plakken proscouto.
2 bosjes waterkers ( als niet verkrijgbaar vervang dan door krulpeterselie of koliander.
Chutney van zoet pikante jam naar keuze, (bv vijg-ananas-appel o.a.).
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote platte schaal.
Snijplank.
Mes.
Rasp.
Bowl.
Spatel.
Cellophaan.
Theelepel.
Snijplank.
Mes.
Rasp.
Bowl.
Spatel.
Cellophaan.
Theelepel.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1388526
Homepage ID
1327680
Smaak
H
Teller
4198
Bron
Tijdschrift
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In de bowl doen we de mascarpone, de citroenrasp, de dil en de gekozen kruiden of specerijen.
Werk dit met de spatel goed doorelkaar.
We knippen stukken cellophaan van 20 X 15 cm net zo veel als er plakken zalm zijn.
Verdeel het kaasmengsel over het midden van de plakken zalm.
Rol op zoals te zien in de 4 photos.
Leg 6 uur in de ijskast en daarna 20 minuten in het vriesvak.
Nu openen we de folie en snijden de rolletjes in plakken van 2 cm.
Werk dit met de spatel goed doorelkaar.
We knippen stukken cellophaan van 20 X 15 cm net zo veel als er plakken zalm zijn.
Verdeel het kaasmengsel over het midden van de plakken zalm.
Rol op zoals te zien in de 4 photos.
Leg 6 uur in de ijskast en daarna 20 minuten in het vriesvak.
Nu openen we de folie en snijden de rolletjes in plakken van 2 cm.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid