Havermoutkoekjes / Oatmealcookies

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/25/2011 - 22:49
Bereidingswijze
Ongeveer 15-20 minuten in de oven
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke Amerikaanse oatmealcookies: Delicious Nutritious!
Ingrediënten
- 170 gr. margarine
- 1 groot ei
- 215 gr. lichte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 105 gr. bloem (gezeefd)
- ½ tl. bakpoeder
- ½ tl. zout
- ½ tl. kaneel
- 260 gr. havermout
- 1 el. ahornsiroop of honing
- Optioneel: 110 gr. noten, cranberries, rozijnen of chocolatechips (net wat je lekker vindt)
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer met kneedhaken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1388290
Homepage ID
1960135
Smaak
Z
Teller
10039
Bron
google
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
53
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180C en bakplaat bedekken met bakpapier. De boter en de suiker mixen tot een romige massa (boter eerst op kamertemperatuur laten komen). Het ei en de vanillesuiker toevoegen en goed door elkaar mixen. In een andere kom bakpoeder, zout, kaneel en bloem mengen. Het bloemmengsel dan toevoegen aan de kom met het boter- en suikermengsel. De havermout er goed doorheen roeren en evt. de noten. Dan nog de ahornsiroop of honing door het mengsel roeren. Het beslag met 2 eetlepels verdelen op de bakplaat in mopjes ter grootte van een eetlepel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
evansaso
Gelegenheid