Bereidingswijze
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.
Voeg de roomboter en de melk toe en meng met kneedhaken van de mixer tot het deeg samen klontert.
Kneed met je handen tot een soepele deegbal (als het nog brokkelt voeg je nog een ½ eetlepel melk toe) en verpak het in plasticfolie.
Laat het deeg ca. 20 min. rusten in de koelkast.
Klop het ei los en meng ¾ hiervan samen met de citroenschil goed door de amandelspijs.
Verdeel het deeg (wegen is handig) in 4 gelijke stukken.
Druk het deeg plat tussen een stuk plasticfolie tot een lange plak van ca. 6 cm. breed.
Neem 1 stuk amandelspijs (= ca 50 gram) en rol het tot het ca. 2 cm. korter is dan de deegplak.
Leg de spijsrol op de plak deeg en vouw dit om de spijs tot dit niet meer te zien is.
Leg de staaf met de naad naar beneden op de met bakpapier beklede bakplaat.
Druk in elke staaf amandelen en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak de staven af in de voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 25 minuten.
Voeg de roomboter en de melk toe en meng met kneedhaken van de mixer tot het deeg samen klontert.
Kneed met je handen tot een soepele deegbal (als het nog brokkelt voeg je nog een ½ eetlepel melk toe) en verpak het in plasticfolie.
Laat het deeg ca. 20 min. rusten in de koelkast.
Klop het ei los en meng ¾ hiervan samen met de citroenschil goed door de amandelspijs.
Verdeel het deeg (wegen is handig) in 4 gelijke stukken.
Druk het deeg plat tussen een stuk plasticfolie tot een lange plak van ca. 6 cm. breed.
Neem 1 stuk amandelspijs (= ca 50 gram) en rol het tot het ca. 2 cm. korter is dan de deegplak.
Leg de spijsrol op de plak deeg en vouw dit om de spijs tot dit niet meer te zien is.
Leg de staaf met de naad naar beneden op de met bakpapier beklede bakplaat.
Druk in elke staaf amandelen en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak de staven af in de voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 25 minuten.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
175 gram DovesFarm witte bloem
125 gram bruine basterdsuiker
10 gram speculaaskruiden
½ theelepel bakpoeder
¼ eetlepel fiberhusk
snufje zout
90 gram roomboter
3 eetlepels melk (= 30 gram)
vulling:
200 gram amandelspijs
½ ei
1 theelepel geraspte citroen schil
20 halve amandelen voor de garnering
125 gram bruine basterdsuiker
10 gram speculaaskruiden
½ theelepel bakpoeder
¼ eetlepel fiberhusk
snufje zout
90 gram roomboter
3 eetlepels melk (= 30 gram)
vulling:
200 gram amandelspijs
½ ei
1 theelepel geraspte citroen schil
20 halve amandelen voor de garnering
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1387830
Homepage ID
1418291
Smaak
Z
Teller
3224
Bron
Jeandrine Kastelein
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid