Bereidingswijze
Beleg de schaal met een laag slagroomsoesjes.
Giet over elk soesje wat chocoladeglazuur.
Leg er weer een laag soesjes op, maar laat de buitenste ring vrij.
Ga zo door tot je "een mooie boom" hebt.
Giet het restant van de chocoladeglazuur over de soesjes. Laat de chocolade wat opstijven.
Bestrooi met poedersuiker.
Giet over elk soesje wat chocoladeglazuur.
Leg er weer een laag soesjes op, maar laat de buitenste ring vrij.
Ga zo door tot je "een mooie boom" hebt.
Giet het restant van de chocoladeglazuur over de soesjes. Laat de chocolade wat opstijven.
Bestrooi met poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze "kerstboom" heb ik samen met mijn kleine nichtje als nagerecht op 1e Kerstdag gemaakt van slagroomsoesjes op elkaar gestapeld met chocolade-glazuur. Vooral leuk voor kinderen, maar ook volwassenen genieten er van!
Ingrediƫnten
3 pakken slagroomsoesjes (diepgevroren)(ik had ze van AH) -
2 pakjes chocoladeglazuur (bijv. Baukje) -
poedersuiker
2 pakjes chocoladeglazuur (bijv. Baukje) -
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
groot bord of schaal
pannetje met heet water
pannetje met heet water
Leuke tips
Ook heerlijk als gebak bij koffie of thee.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1386164
Homepage ID
886977
Smaak
Z
Teller
13799
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de soesjes ontdooien, maar zorg ervoor dat ze nog niet helemaal zacht zijn.
Smelt het chocoladeglazuur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Smelt het chocoladeglazuur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid