Fetacreme op Libanese wijze

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/01/2011 - 10:17
Bereidingswijze
Fruit de gesnipperde knoflook met de paprika in een plas olie en laat het vocht verdampen, maar laat het mengsel niet bruinen. Voeg met een mespunt kerrie en twee theelepels pikante paprikapoeder toe. Dan twee eetlepels peterselie erbij. Fruit die even mee. Pan van het vuur en even laten terugkoelen. Brokkel in de keukenmachine 200 gram schapenfeta. Schep het half afgekoelde paprikamengsel erbij. Pureren tot het mousse is. In een goed afgesloten bakje afkoelen in de koelkast om op te stijven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke fetacrème met paprika en knoflook
Ingrediënten
olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, 2 theelepels pikante paprikapoeder, 1 mespunt kerrie, 2 eetlepels gehakte perterselie, 200 gram echte feta (schaap/geit)
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekepan, knoflookpers,keukenmachine
Leuke tips
Heerlijk op toast, ciabatta of komkommerschijfjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1386063
Homepage ID
1950197
Smaak
H
Teller
4587
Bron
In een kookworkshop geleerd
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
63
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontvel de knoflooktenen, maak de paprika schoon, hak knoflook en paprika beide in de keukenmachine tot kleine snippers, maar niet verder.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
hagerob
Gelegenheid