Speculaaspudding met appelharten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/23/2010 - 21:44
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Stamp de speculaasjes fijn. Klop de melk met de room, suiker, kaneel en eieren los en roer de gestampte speculaas erdoor. Giet dit in de cakevorm en zet deze in een ovenvaste schaal met een laagje water. Zet de schaal in de oven en bak de pudding in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen. Steek harten uit de appelplakken en bestrooi ze met suiker en kaneel. Snijd de pudding in stukken en serveer met een of meerdere appelharten.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke zachte pudding. Onmisbaar om in sinterklaasstemming te komen! (wel machtig!)

Het recept is officieel voor 4 personen, maar na een gewone maaltijd is dit echt veel te veel. Je kunt gemakkelijk met zn 8-en hiervan smullen.
Ingrediƫnten
200 g speculaasjes; 250 ml melk; 200 ml room; 50 g bruine suiker + extra om te bestrooien; mespunt kaneel + extra om te bestrooien; 3 eieren; 1 grote appel
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm, ovenvaste schaal waarin de cakevorm kan staan; uitsteekvorm in de vorm van een hartje
Leuke tips
Je kunt de pudding natuurlijk nog extra versieren met pepernoten, schuimpjes etc.

Zelf hebben we het zonder appelharten gegeten, was ook al heerlijk.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1384362
Homepage ID
448289
Smaak
Z
Teller
1719
Bron
Boodschappen 11-2010
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de appel in dikke plakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
paulien_e
Gelegenheid