Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
125 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr volkoren roggemeel
125 gr vloeibare honing
100 gr bruine basterdsuiker
1 ei
1 el speculaaskruiden
1 tl gemalen anijszaad
snuf zout
125 gr volkoren roggemeel
125 gr vloeibare honing
100 gr bruine basterdsuiker
1 ei
1 el speculaaskruiden
1 tl gemalen anijszaad
snuf zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Bloem
Mixer met deeghaken
Krabber
Bekken
Zeef
Bakpapier
plastiekfolie
Mixer met deeghaken
Krabber
Bekken
Zeef
Bakpapier
plastiekfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1384194
Homepage ID
1415364
Smaak
N
Teller
4950
Bron
internet
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef het bakmeel en roggemeel.
Doe de honing, basterdsuiker, ei, speculaaskruiden, anijszaad en zout en meng het goed door elkaar.
Voeg beetje bij beetje de meel toe aan het mengsel.
Kneedt het goed door het wordt een beetje een taai deeg.
Leg het deeg afgedekt voor een nachtje weg.
Verwarm de oven voor op 200 °C
Bestuif je werkplek met bloem.
Rol het deeg in repen van ongeveer 1 a 2 cm.
Snijd er daarna bobbelstenen van.
Bekleedt de bakplaat met bakpapier.
Leg de pepernoten dakpansgewijs op de bakplaat.
Zet ze in de oven en bak ze voor ongeveer 20 min.
De pepernoten moeten net niet gaar aanvoelen. (alsof ze nog wel even mogen)
Haal ze uit de oven en laat ze voor 5 min in lucht afkoelen.
Haal ze van de plaat, dek ze af en laat ze verder afkoelen. (zo voorkom je dat de buitenkant te knapperig wordt.
Doe de honing, basterdsuiker, ei, speculaaskruiden, anijszaad en zout en meng het goed door elkaar.
Voeg beetje bij beetje de meel toe aan het mengsel.
Kneedt het goed door het wordt een beetje een taai deeg.
Leg het deeg afgedekt voor een nachtje weg.
Verwarm de oven voor op 200 °C
Bestuif je werkplek met bloem.
Rol het deeg in repen van ongeveer 1 a 2 cm.
Snijd er daarna bobbelstenen van.
Bekleedt de bakplaat met bakpapier.
Leg de pepernoten dakpansgewijs op de bakplaat.
Zet ze in de oven en bak ze voor ongeveer 20 min.
De pepernoten moeten net niet gaar aanvoelen. (alsof ze nog wel even mogen)
Haal ze uit de oven en laat ze voor 5 min in lucht afkoelen.
Haal ze van de plaat, dek ze af en laat ze verder afkoelen. (zo voorkom je dat de buitenkant te knapperig wordt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid