Fondant

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/10/2010 - 16:02
Bereidingswijze
Leg de borstplaatvormpjes alvast klaar op een vel bakpapier. Je kunt ze eventueel aan de binnenkant insmeren met boter, maar mijn ervaring is dat de borstplaat zelfs makkelijk uit gewone koekjesvormen is te duwen.
Doe basterd- en vanillesuiker en room in een pan en breng aan de kook. Laat de suiker oplossen en even doorkoken (ongeveer 5 minuten). Blijf roeren met een houten lepel, dan brand je je vingers niet.
Roer de boter erdoor. Haal de pan van het vuur en blijf roeren tot je een dik vloeibare massa hebt. Dat is al met een minuutje.
Giet het mengsel snel in de vormen en laat helemaal afkoelen en opstijven. De bovenkant moet mooi glad zijn. Na ongeveer een uur kunnen de vormen verwijderd worden. Draai dan de vormen om zodat ook de onderkant kan uitdampen.
Als je borstplaat bewaart moet je tussen de vormen wat papier leggen, dan blijven ze glanzen.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
* 500 gr witte basterdsuiker
* 1 x merg van 1 vanillestokje
* 40 gr boter
* 1.5 dl room
* voor een smaakje:
* 2 eetl cacao
* 1 eetl oploskoffie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1383727
Homepage ID
1963755
Smaak
Z
Teller
1582
Bron
coquinaria
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Krientjes
Gelegenheid