Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden. Verdeel de amandelspijs in twee porties. Ontdooi het bladerdeeg en rol het uit tot twee langwerpige lappen van 35 bij 10 cm.
Verdeel elke portie amandelspijs op een van de lappen, zodat het als een worst over de hele lengte van de lap ligt. Vouw de randen van het bladerdeeg eroverheen en druk goed dicht, ook aan de zijkanten. Plak het eventueel vast met wat van het los geklopte ei.
Leg de staven met de naad naar onderen op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat op wat afstand van elkaar. Bestrijk de staven met wat los geklopt ei. Bak de banketstaven in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudgeel.
Verdeel elke portie amandelspijs op een van de lappen, zodat het als een worst over de hele lengte van de lap ligt. Vouw de randen van het bladerdeeg eroverheen en druk goed dicht, ook aan de zijkanten. Plak het eventueel vast met wat van het los geklopte ei.
Leg de staven met de naad naar onderen op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat op wat afstand van elkaar. Bestrijk de staven met wat los geklopt ei. Bak de banketstaven in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudgeel.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is voldoende voor 2 banket letters
Erg eenvoudig gemaakt
Erg eenvoudig gemaakt
Ingrediƫnten
* 300 gr bladerdeeg
* 400 gr amandelspijs ( zie recept)
* 1 stuks ei losgeklopt
* 400 gr amandelspijs ( zie recept)
* 1 stuks ei losgeklopt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1383722
Homepage ID
1963755
Smaak
Z
Teller
444
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid