Bereidingswijze
Kneed alle ingrediƫnten (behalve de amandelen) tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het een aantal uur (of een nacht) in de koelkast om te rusten.
Haal het deeg uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 150 graden.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Leg de lap op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat. Druk de halve amandelen her en der lichtjes in het deeg.
Bak de speculaas in ongeveer 45 minuten lichtbruin in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek de speculaas dan in grote stukken.
Haal het deeg uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 150 graden.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Leg de lap op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat. Druk de halve amandelen her en der lichtjes in het deeg.
Bak de speculaas in ongeveer 45 minuten lichtbruin in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek de speculaas dan in grote stukken.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
* 200 gr zelfrijzend bakmeel
* 100 gr boter
* 125 gr bruine basterdsuiker
* 1 mespuntje zout
* 2 eetl melk
* 15 gr koekkruiden
* enkele halve amandelen of amandelschaafsel
* 100 gr boter
* 125 gr bruine basterdsuiker
* 1 mespuntje zout
* 2 eetl melk
* 15 gr koekkruiden
* enkele halve amandelen of amandelschaafsel
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1383720
Homepage ID
1963755
Smaak
Z
Teller
643
Bron
onbekend
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid