Exclusieve kipspiesjes met speculaaskruiden

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/01/2010 - 21:47
Bereidingswijze
Schep de kipfilethaasjes in een kom om met de speculaaskruiden, zout, peper en de helft van de olie. Laat kort marineren.
Halveer de rode peper in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de peperhelften in dunne repen en vervolgens in piepkleine blokjes. Roer ze in een kommetje door de rest van de olie.
Steek de kipfilet aan de spiesjes. Verhit de grillpan op halfhoog vuur. Rooster de kip 3-4 minuten, tot het vlees loslaat van de ribbels van de grillpan. Draai de sateetjes om en gril nog 2-3 minuten tot de kip volledig gaar is.
Leg de spiesjes op een warme schaal en druppel de peperolie erover.
Afbeelding
Exclusieve  kipspiesjes met speculaaskruiden
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Speculaaskruiden is een typische Nederlandse mix van specerijen. De samenstelling hangt af van maker. In het mengsel gaat vrijwel altijd kaneel, witte peper, korianderzaad, nootmuskaat, kruidnagel en kardemon. Vaak ook gemberpoeder en anijszaad. Soms staat er koekkruiden op het etiket. Dat is bijna hetzelfde.
Ingrediënten
8 kipfiletjes
½ tl speculaaskruiden
4 el olie
1 rode peper
Satéstokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
grillpan
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1383372
Homepage ID
928843
Smaak
R
Teller
1916
Bron
Hapas Hollandse twist
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marianneoud
Gelegenheid