appeltaart voor sinterklaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/02/2010 - 16:53
Bereidingswijze
Deeg: (koude roomboter) in stukjes snijden en samen met deegmix in een bak doen, met een (hand)mixer goed doormixen totdat het kruimels worden. Als laatst een ei toevoegen, nog even mixen en dan in de koelkast plaatsen (blijven kruimels).

Brokkel 10 speculaasjes fijn (bv. met keukenmachine)

Doe de appelsap met de rozijnen en de thijm in een pannetje: langzaam verwarmen tot de rozijnen zijn volgezogen met appelsap (ongeveer 5 minuten)

Voeg 2/3 van speculaas toe en roer het goed door, het wordt nu dikker, laat afkoelen

Appels schillen, kleinsnijden en in een grote bak doen, suiker/zoetstof toevoegen.

Mengsel van rozijnen/speculaas er voorzichtig doorheen scheppen

Taartboden maken (2/3 deegkruimels in een voorgevette taartvorm aandrukken met een opstaande rand van ongeveer 2 cm), appelmengsel er in, rest van gebrokkelde speculaas erover heen strooien en laatste deel deegkruimels erover.

Afbakken in de oven: 45 minuten.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker appelkruimeltaart voor sinterklaasavond (of wanneer je er zin in hebt!)
Ingrediƫnten
- pak appel-kruimeltaart (Honig of anders)
- 5 grote appels
- 100 gram roomboter
- 50 gram suiker of 4 ml zoetstof
- 1 ei
- 10 speculaasjes
- 150 ml appelsap
- 75 gram rozijnen
- 1,5 theelepel thijm
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer / keukenmachine / kitchenaid
Leuke tips
Als toetje erg lekker met bolletje kaneelijs en slagroom!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1382402
Homepage ID
1946023
Smaak
Z
Teller
2589
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen (electrisch 180 graden)
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
laatje11
Gelegenheid