Kao Pat Luk Grad (Gebakken rijst met rozijnen)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/22/2010 - 17:01
Bereidingswijze
Verwarm de wok en voeg 1 el olie toe. Breek het ei en roerbak het snel totdat het in kruimeltjes uiteen valt. Voeg de gestoomde rijst toe en roerbak het kort totdat de rijst zacht is en uiteen valt. Haal het ei-rijst mengsel uit de wok en zet het apart in een schaaltje. Gebruik dezelfde wok, voeg een eetlepel olie toe en roerbak de knoflook, de ui en de wortel totdat ze zacht zijn. Voeg de rozijnen toe en roer alles goed doorelkaar. Voeg het rijst-ei mengsel toe samen met peper, zout en ketchup en schep alles goed om totdat de ingredienten gelijkmatig verdeeld zijn. Zet de gebakken rijst apart en laat het iets afkoelen. Bak in de koekenpan de stukjes knackworst een paar minuten totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een Thais kindergerecht, kan ook als hoofdgerecht gegeten worden.
Ingrediƫnten
2 el zonnebloemolie, 1 ei, 400 gr gestoomde rijst, 2-3 teentjes knoflook uit de knijper, 20 gr gesnipperde ui, 20 gr in kleine stukjes gesneden wortel, klein beetje peper, zout naar smaak, 2 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels ketchup, 4 knackworstjes in stukjes gesneden, in ringetjes gesneden lente ui om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, koekenpan, schaaltjes
Leuke tips
Schep de gebakken rijst in twee schaaltjes en leg de stukjes worst naast de rijst. Garneer het geheel met de ringetjes lente ui en klaar is het Thaise kindergerecht.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1382149
Homepage ID
37749
Smaak
N
Teller
1832
Bron
Recept van onze hulp Phaw
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ojajoh
Gelegenheid