Bereidingswijze
Doe de tomaat, paprika, komkommer, ui, knof, amandelen en brood in de keukenmachine en pureer zo glad mogelijk. Schenk de tomatensap erbij samen met 6 el olijfolie, azijn, zeezout en versgemalen zwarte peper en pureer nog even. Laat een paar uur afkoelen.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige tomatensoep die koud geserveerd wordt
Ingrediƫnten
800 gr rijpe tomaten
1 gele paprika (grof gehakt)
1 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd, grof gehakt
1/2 kleine rode ui, grof etc etc
2 tenen knof, gepeld
200 gr amandelen (ik had de helft erin gedaan)
50 gr oud brood, korst verwijderd, verkruimeld
500 ml tomatensap
1 el sherry azijn
evt paar plakken serranoham of pata negra
1 gele paprika (grof gehakt)
1 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd, grof gehakt
1/2 kleine rode ui, grof etc etc
2 tenen knof, gepeld
200 gr amandelen (ik had de helft erin gedaan)
50 gr oud brood, korst verwijderd, verkruimeld
500 ml tomatensap
1 el sherry azijn
evt paar plakken serranoham of pata negra
Hulpmiddelen & keukengerei
blender of keukenmachine
Leuke tips
Als je de serranoham gebruikt, scheur die dan in stukjes en bak ze 1 minuut tot ze knapperig zijn. Strooi over de gazapacho met extra vergine olijfolie. KLAAR!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1381315
Homepage ID
397349
Smaak
H
Teller
1358
Bron
via vriendin
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid