Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 C
springvorm invetten en met bloem bestrooien
Eiwit en geel scheiden
eiwit stijf kloppen, halverwege een schep suiker toevoegen
eigeel, suiker en zout mixen tot glad geheel
eiwit voorzichtig door dit mengsel scheppen
mengsel in de springvorm doen
springvorm in de oven zetten 30-40 minuten in de oven goudgeel bakken
uit de oven halen en af laten koelen
slagroom kloppen en de taart daarmee besmeren
rest van de slagroom gebruiken om de taart mee te decoreren
eventueel vruchtjes en chocolade erop
springvorm invetten en met bloem bestrooien
Eiwit en geel scheiden
eiwit stijf kloppen, halverwege een schep suiker toevoegen
eigeel, suiker en zout mixen tot glad geheel
eiwit voorzichtig door dit mengsel scheppen
mengsel in de springvorm doen
springvorm in de oven zetten 30-40 minuten in de oven goudgeel bakken
uit de oven halen en af laten koelen
slagroom kloppen en de taart daarmee besmeren
rest van de slagroom gebruiken om de taart mee te decoreren
eventueel vruchtjes en chocolade erop
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Slagroomtaart
Ingrediƫnten
Voor de taartbodem
4 eieren
120 g suiker
75 g bloem
25 g maizena
mespuntje zout
beetje boter voor invetten
4 eieren
120 g suiker
75 g bloem
25 g maizena
mespuntje zout
beetje boter voor invetten
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
22-24 cm springvorm
22-24 cm springvorm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1378700
Homepage ID
1418917
Smaak
Z
Teller
21482
Bron
combinatie van twee smulwebrecepten
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid