Bereidingswijze
3.Bak van het beslag in de koekenpan vrij dikke koekjes, telkens met 3 tegelijk. Bak de eerste kant lanzaam tot de bovenkant droog is; bak de tweede kant vlugger.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoals de naam het al zegt: je bakt er drie tegelijk in één pan. De koekjes zijn een soort minipannenkoeken, maar dan dikker en iets anders van smaak. Erg lekker als traktatie in de klas.
Volgens het recept voor plm. 12 stuks, volgens mij voor plm. 10 stuks.
Volgens het recept voor plm. 12 stuks, volgens mij voor plm. 10 stuks.
Ingrediënten
200 g bloem
¼ lep. Zout
10 g gist
2½ dl lauwe melk
of:
200 g zelfrijzend bamkeel of bloem met 6 g. bakpoeder (1½ theelep.)
2½ dl melk
¼ lep. Zout
Eieren:
per toegeveogd ei ½ dl melk minder
Vulsel:
100 g krenten en rozijnen of 1-2 gesnipperde zure appels
Bakken:
slaolie, reuzel of boter
¼ lep. Zout
10 g gist
2½ dl lauwe melk
of:
200 g zelfrijzend bamkeel of bloem met 6 g. bakpoeder (1½ theelep.)
2½ dl melk
¼ lep. Zout
Eieren:
per toegeveogd ei ½ dl melk minder
Vulsel:
100 g krenten en rozijnen of 1-2 gesnipperde zure appels
Bakken:
slaolie, reuzel of boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Soepopscheplepel (klein)
Koekenpan
Beslagkom
Mixer
Koekenpan
Beslagkom
Mixer
Leuke tips
Lekker met suiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Recept ID
1378207
Homepage ID
1421229
Teller
1050
Bron
Oud familierecept (bron onbekend, een kookboek)
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1.Maak van de aangegeven ingrediënten een (gist)beslag.
2.Meng er (vóór het rijzen) de gewassen, goed uitgelekte rozijnen of de appel(s) door.
Een gistbeslag moet plm. 1 uur rijzen op een warme plaats (voor de kachel, in de zon, in een teiltje met handwarm water), met een deksel of vochtige doek erover.
Een beslag van zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder moet je bereiden zodra het gereed is, want dit beslag verliest bij staan zijn rijskracht.
2.Meng er (vóór het rijzen) de gewassen, goed uitgelekte rozijnen of de appel(s) door.
Een gistbeslag moet plm. 1 uur rijzen op een warme plaats (voor de kachel, in de zon, in een teiltje met handwarm water), met een deksel of vochtige doek erover.
Een beslag van zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder moet je bereiden zodra het gereed is, want dit beslag verliest bij staan zijn rijskracht.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid