Bereidingswijze
de aardappels met de uien mengen
voeg de logeklopte eieren, het bloem, de kruiden en het zout en peper toe. meng alles even goed door elkaar
schep kleine porties aardappelmengsel in de koekenpan
laat het niet te har maar ook zeer zeker niet te zacht bakken
als de onderkant bruinig is het koekje omdraaien en ook laten aanbruinen
verwerk op deze manier het hele mengsel
voeg de logeklopte eieren, het bloem, de kruiden en het zout en peper toe. meng alles even goed door elkaar
schep kleine porties aardappelmengsel in de koekenpan
laat het niet te har maar ook zeer zeker niet te zacht bakken
als de onderkant bruinig is het koekje omdraaien en ook laten aanbruinen
verwerk op deze manier het hele mengsel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gebakken aardappels maar dan net even anders
Ingrediƫnten
* 8 grote aardappels
* 2 uien
* 2 eieren
* 4 eetlepels bloem
* marjolein
* peterselie
* peper en zout
* zonnebloemolie
* 2 uien
* 2 eieren
* 4 eetlepels bloem
* marjolein
* peterselie
* peper en zout
* zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
of handrasp
koekenpan
of handrasp
koekenpan
Leuke tips
wij eten er als groenten sla en gekookte witlof bij
daarbij nemen we nog witte vis (hoe ik die ga makne weet ik nog niet helemaal)
daarbij nemen we nog witte vis (hoe ik die ga makne weet ik nog niet helemaal)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1375777
Homepage ID
1947824
Smaak
H
Teller
6743
Bron
verzonnen door mijn dochter die vandaag wil koken
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
aardappels schillen, raspen en het vocht er zoveel mogelijk uitpersen (ik gebruik altijd enkele keukendoeken om het droog en los te rollen)
uien pellen en fijn snijden
eieren loskloppen
olie in pan en goed warm laten worden
uien pellen en fijn snijden
eieren loskloppen
olie in pan en goed warm laten worden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid