Bereidingswijze
Fruit een gesnipperde ui in 35 gr. boter of margarine glazig. Voeg 250 gr. mager gehakt toe en bak dit rul. Roer er 2 el. tomatenketchup door. Laat ondertussen 8 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooien. Leg ze op elkaar en rol ze uit tot een grote lap. Snijd hier 4 rondjes deeg van 12 cm. uit. Verdeel het gehakt over de rondjes en klap ze dicht. Buig de uiteinden iets naar elkaar tot een halve maan ontstaat. Maak van deegafsnijdsels een gezichtje op de maantjes, bestrijk ze met ei en bak ze gaar in een hete oven 225*C. in ca. 15 min.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Leuke tips
Steek uit plakjes kaas sterren en leg deze naast de maantjes op bordjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1374146
Homepage ID
1413519
Teller
1358
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid