Bereidingswijze
Aardappelen met peen en ui in één pan gaar koken met een klein beetje zout. Afgieten en even laten staan.
Ondertussen ook het shoarmavlees bakken in een heel klein beetje bakboter.
Voeg melk bij de aardappelen, laat dat koken en stamp het geheel met de pureestamper door elkaar. Roer er de shoarmareepjes door. Even goed warm laten worden en dan kan de pan op tafel.
Ondertussen ook het shoarmavlees bakken in een heel klein beetje bakboter.
Voeg melk bij de aardappelen, laat dat koken en stamp het geheel met de pureestamper door elkaar. Roer er de shoarmareepjes door. Even goed warm laten worden en dan kan de pan op tafel.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is al jaren tradititie bij ons thuis om op pakjesavond met Sinterklaas dit gerecht te eten. Heerlijk en een beetje pittig, in ieder geval verrassend. Een dag later, opgebakken, nog lekkerder.
Ingrediënten
1 kg aardappelen
1 kg peen en ui (hutspot)(meer peen dan ui)
1 pond shoarmavlees
melk
snufje zout
1 kg peen en ui (hutspot)(meer peen dan ui)
1 pond shoarmavlees
melk
snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
pureestamper
Leuke tips
-
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1372044
Homepage ID
841731
Smaak
P
Teller
1627
Bron
-
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Eventueel zelf peen schoonmaken en grof raspen, uien schoonmaken en in repen snijden, aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid