Bereidingswijze
Bereiding:
Verwarm de oven eerst voor op 200 graden Celcius. Laat ook de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Neem een kom en gooi daar 1 ei, het amandelspijs, de slagroom en de geraspte citroenschil in. Kneed dit totdat er een glad en soepel geheel ontstaat. Maak van het deeg een mooi lange rol van ongeveer 75 cm lang.
Leg vervolgens de ontdooide plakjes bladerdeeg in een rij achter elkaar. Zorg ervoor dat de randen van de plakjes iets over elkaar heen komen te liggen. Druk vervolgens de plakjes deeg aan elkaar vast door op de overlappende randen te drukken. Met een deegroller kun je eventueel nog de laatste oneffenheden weghalen.
Plaats vervolgens de rol van spijs in het midden van de plakjes bladerdeeg. Bedek vervolgens het spijs door de plakjes bladerdeeg om het spijs heen te vouwen. Zorg ervoor dat het deeg goed vast zit en dat er geen spijs onbedekt blijft.
Smeer vervolgens het bakblik in met boter. Plaats de deegrol op de bakplaat. Je kunt de rol in iedere vorm neerleggen. Zo kun je dus verschillende letters maken.
Klop vervolgens het ei in een kommetje. Smeer de banketstaaf in met het ei zodat de banketstaaf mooi bruin wordt.
Laat de banketstaaf vervolgens in ongeveer 35 minuten mooi bruin worden. Na 35 minuten kunt u het bakblik uit de oven halen. Laat het dan nog wel even afkoelen.
Verwarm de oven eerst voor op 200 graden Celcius. Laat ook de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Neem een kom en gooi daar 1 ei, het amandelspijs, de slagroom en de geraspte citroenschil in. Kneed dit totdat er een glad en soepel geheel ontstaat. Maak van het deeg een mooi lange rol van ongeveer 75 cm lang.
Leg vervolgens de ontdooide plakjes bladerdeeg in een rij achter elkaar. Zorg ervoor dat de randen van de plakjes iets over elkaar heen komen te liggen. Druk vervolgens de plakjes deeg aan elkaar vast door op de overlappende randen te drukken. Met een deegroller kun je eventueel nog de laatste oneffenheden weghalen.
Plaats vervolgens de rol van spijs in het midden van de plakjes bladerdeeg. Bedek vervolgens het spijs door de plakjes bladerdeeg om het spijs heen te vouwen. Zorg ervoor dat het deeg goed vast zit en dat er geen spijs onbedekt blijft.
Smeer vervolgens het bakblik in met boter. Plaats de deegrol op de bakplaat. Je kunt de rol in iedere vorm neerleggen. Zo kun je dus verschillende letters maken.
Klop vervolgens het ei in een kommetje. Smeer de banketstaaf in met het ei zodat de banketstaaf mooi bruin wordt.
Laat de banketstaaf vervolgens in ongeveer 35 minuten mooi bruin worden. Na 35 minuten kunt u het bakblik uit de oven halen. Laat het dan nog wel even afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
- 500 gram amandelspijs
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 2 eetlepels slagroom
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
- 500 gram amandelspijs
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 2 eetlepels slagroom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1371684
Homepage ID
1085743
Smaak
Z
Teller
233
Bron
http://www.feestrecepten.com/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid