Bereidingswijze
Vul een pan met het sinaasappelsap, de kaneelstokjes, het vanillestokje en de kruidnagels. Zet het vuur hoog tot het mengsel bijna kookt. Voeg dan de cognac en de bessenjenever toe, en suiker naar smaak.
Laat het geheel zachtjes pruttelen (niet laten koken!). Roer regelmatig totdat de suiker is opgelost.
Zeef vervolgens de drank in een grotere pan. Voeg de wijn toe en verwarm het geheel op een laag vuur. Schenk de bisschopswijn in glazen met een oor. Strooi wat kaneel over de drank.
Laat het geheel zachtjes pruttelen (niet laten koken!). Roer regelmatig totdat de suiker is opgelost.
Zeef vervolgens de drank in een grotere pan. Voeg de wijn toe en verwarm het geheel op een laag vuur. Schenk de bisschopswijn in glazen met een oor. Strooi wat kaneel over de drank.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bisschopswijn is een variant op glühwein. Het grote verschil zit m in het citrusfruit. In Bisschopswijn zit sinaasappel, in glühwein citroen. Bisschopwijn is een wijn waaraan verschillende kruiden worden toegevoegd en die warm wordt gedronken, traditioneel op Sinterklaasavond.
Ingrediënten
2 dl cognac
2 dl bessenjenever
0,5 ltr sinaasappelsap
0,75 ltr rode wijn
1 vanillestokje
2 kaneelstokjes
10 kruidnagels
2 à 3 eetlepels suiker
kaneelpoeder
2 dl bessenjenever
0,5 ltr sinaasappelsap
0,75 ltr rode wijn
1 vanillestokje
2 kaneelstokjes
10 kruidnagels
2 à 3 eetlepels suiker
kaneelpoeder
Leuke tips
Warm drinken. Verhoog het sinterklaasgevoel door er speculaasbrokken bij te serveren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Dranken
Recept ID
1371214
Homepage ID
1410100
Smaak
Z
Teller
944
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid