Bereidingswijze
Snijd de sinaasappels doormidden en steek er de kruidnagels in. Schenk de wijn in een pan en breng hem met de sinaasappels, de kaneelstokjes, de suiker en de koriander tegen de kook aan. Laat op heel laag vuur - liefst op een warmhoudplaatje - minstens 1 uur trekken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 sinaasappels, schoongeboend
5 kruidnagels
1 fles rode wijn (0.75 l)
2 kaneelstokjes
75 g rietsuiker
1 mespunt gemalen koriander (ketoembar)
5 kruidnagels
1 fles rode wijn (0.75 l)
2 kaneelstokjes
75 g rietsuiker
1 mespunt gemalen koriander (ketoembar)
Leuke tips
Drink de wijn warm. Doe eventueel een schijfje sinaasappel in het glas.
Zonder alcohol? Vervang de wijn door rode druivensap en laat de rietsuiker uit het recept.
Zonder alcohol? Vervang de wijn door rode druivensap en laat de rietsuiker uit het recept.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Dranken
Recept ID
1370982
Homepage ID
1160051
Smaak
A
Teller
615
Bron
AllerHande 13 2007
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid