Bereidingswijze
Vulling:
De amandelspijs mengen met het ei en citroenrasp en goed doorkneden.
Deeg:
Het bakmeel boven een kom zeven en een kuiltje in het midden maken. De suiker, speculaaskruiden, beetje zout en boter in het kuiltje doen en met de vingers of de mixer tot een soepel deeg kneden. Het deeg in plasticfolie wikkelen en in de koelkast 30 minuten laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 C.
Het deeg in tweeen delen en beide delen uitrollen tot een lap van 15 x 15 cm en 7 mm dik. Eén deeglap op de ingevette bakplaat leggen en met een vork inprikken. De amandelspijs erover verdelen. Afdekken met de tweede deeglap en de randen op elkaar drukken. Het deeg garneren met amandelen en bestrijken met melk. De speculaas in het midden van de oven in 35 minuten bruin bakken en 10-15 minuten laten afkoelen.
De amandelspijs mengen met het ei en citroenrasp en goed doorkneden.
Deeg:
Het bakmeel boven een kom zeven en een kuiltje in het midden maken. De suiker, speculaaskruiden, beetje zout en boter in het kuiltje doen en met de vingers of de mixer tot een soepel deeg kneden. Het deeg in plasticfolie wikkelen en in de koelkast 30 minuten laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 C.
Het deeg in tweeen delen en beide delen uitrollen tot een lap van 15 x 15 cm en 7 mm dik. Eén deeglap op de ingevette bakplaat leggen en met een vork inprikken. De amandelspijs erover verdelen. Afdekken met de tweede deeglap en de randen op elkaar drukken. Het deeg garneren met amandelen en bestrijken met melk. De speculaas in het midden van de oven in 35 minuten bruin bakken en 10-15 minuten laten afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
Voor de vulling:
400 gr. amandelspijs
1 ei
1/2 eetl. geraspte citroenschil
Voor het deeg:
250 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. donkere basterdsuiker
2 eetl. speculaaskruiden
zout
175 gr. koude roomboter, in stukjes
25 gr. gehalveerde amandelen
2 eetl. melk
400 gr. amandelspijs
1 ei
1/2 eetl. geraspte citroenschil
Voor het deeg:
250 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. donkere basterdsuiker
2 eetl. speculaaskruiden
zout
175 gr. koude roomboter, in stukjes
25 gr. gehalveerde amandelen
2 eetl. melk
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven/ingevette bakplaat
Eventueel een mixer met deeghaken
Eventueel een mixer met deeghaken
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1370723
Homepage ID
1942464
Smaak
Z
Teller
1186
Bron
jan-ten-kate
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid