Bereidingswijze
1. Haal met een pincet alle graten uit de zalmfilet.
2. De suiker, het zout en de gemalen peperbolletjes mengen. Ongeveer 1/5 van dit mengsel in een rechthoekige, ondiepe geƫmailleerde schotel strooien en de zalmfilet met het vel naar onderen erop leggen.
3. De zalmfilet bestrooien met de dille en vervolgens bedekken met de rest van het zoetzoute pepermengsel.
4. Een houten plankje, verzwaard met een gewicht van ongeveer 1 kg, op de zalmfilet leggen en zo 24 uur in de koelkast laten marineren.
5. De zalmfilet uit de droge marinade halen en heel even onder stromend water schoonspoelen. De zalmfilet drogen met een doek en insmeren met 2 eetlepels olijfolie.
6. De zalmfilet met een zeer scherp mes in schuine, dunne plakjes snijden, zoals voor gerookte zalm. De zalmplakjes over de borden verdelen.
7. Een salade maken met de raketsla, de venkel, het citroensap, de olijfolie en wat zout. De salade midden op de zalmplakjes schikken. De champignons in fijne plakjes snijden en errond leggen. Bestrooien met bieslook en peper, besprenkelen met olijfolie en citroensap
2. De suiker, het zout en de gemalen peperbolletjes mengen. Ongeveer 1/5 van dit mengsel in een rechthoekige, ondiepe geƫmailleerde schotel strooien en de zalmfilet met het vel naar onderen erop leggen.
3. De zalmfilet bestrooien met de dille en vervolgens bedekken met de rest van het zoetzoute pepermengsel.
4. Een houten plankje, verzwaard met een gewicht van ongeveer 1 kg, op de zalmfilet leggen en zo 24 uur in de koelkast laten marineren.
5. De zalmfilet uit de droge marinade halen en heel even onder stromend water schoonspoelen. De zalmfilet drogen met een doek en insmeren met 2 eetlepels olijfolie.
6. De zalmfilet met een zeer scherp mes in schuine, dunne plakjes snijden, zoals voor gerookte zalm. De zalmplakjes over de borden verdelen.
7. Een salade maken met de raketsla, de venkel, het citroensap, de olijfolie en wat zout. De salade midden op de zalmplakjes schikken. De champignons in fijne plakjes snijden en errond leggen. Bestrooien met bieslook en peper, besprenkelen met olijfolie en citroensap
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Ingrediƫnten
1 Atlantische zalmfilet met vel van 1,5 kg
300 g suiker
350 g fijn zeezout
20 g gemengde peperbolletjes, grof gemalen
2 eetlepels fijngehakte dille
2 eetlepels olijfolie
als garnituur:
enkele mooie, witte champignons
1 citroen
1 kleine venkel, in dunne ringen gesneden
100 g raketsla (rucola)
2 eetlepels fijngehakte bieslook
4 eetlepels olijfolie
peper
300 g suiker
350 g fijn zeezout
20 g gemengde peperbolletjes, grof gemalen
2 eetlepels fijngehakte dille
2 eetlepels olijfolie
als garnituur:
enkele mooie, witte champignons
1 citroen
1 kleine venkel, in dunne ringen gesneden
100 g raketsla (rucola)
2 eetlepels fijngehakte bieslook
4 eetlepels olijfolie
peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1370172
Homepage ID
850317
Smaak
Q
Teller
3405
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid