Bereidingswijze
Rol de repen met beide handen in tegengestelde richting tot een spiraal. Vorm van elke spiraal een staf.
Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee.
Strooi de rest van de kruiden erover en vorm er staven van.
Leg de staven op de bakplaat en laat ze ca. 5 minuten rusten.
Bak de staven midden in de oven in ca.12 minuten knapperig en goudbruin.
Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee.
Strooi de rest van de kruiden erover en vorm er staven van.
Leg de staven op de bakplaat en laat ze ca. 5 minuten rusten.
Bak de staven midden in de oven in ca.12 minuten knapperig en goudbruin.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
4 plakken diepvries roomboter bladerdeeg
bloem voor bestuiven
3 theelepels gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde salie
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad
30g geraspte parmezaanse kaas
1 ei
bloem voor bestuiven
3 theelepels gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde salie
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad
30g geraspte parmezaanse kaas
1 ei
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
deegroller
deegroller
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1369580
Homepage ID
1358835
Smaak
H
Teller
2017
Bron
super de boer
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontdooi het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi het bladerdeeg met bloem, leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een plak van ca. 3mm dik. Snij het bladerdeeg in 4 gelijke repen.
Meng de kruiden door de kaas.
Strooi een deel van het kruidenmengsel over het bladerdeeg, vouw het deeg dubbel en rol het uit tot een lange reep.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi het bladerdeeg met bloem, leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een plak van ca. 3mm dik. Snij het bladerdeeg in 4 gelijke repen.
Meng de kruiden door de kaas.
Strooi een deel van het kruidenmengsel over het bladerdeeg, vouw het deeg dubbel en rol het uit tot een lange reep.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid