Bereidingswijze
1. Leg 42 soeplepels of speciale amuse lepels klaar.
2. Leg op 14 lepels een plakje rode biet, daarop een stukje gerookte paling en een dotje mierikswortel mayonaise. Garneren met twee stukjes bieslook.
3. Rol van stukjes gerookte zalm roosjes, leg die op lepels en garneer met zalm kaviaar. Eventueel eerst een beetje wasabi mayonaise op de lepel leggen
4. Vul nu de kwarteleitjes met de aangemaakte dooier. Leg er een of twee garnalen op.
5. Verdeel de kwarteleitjes nu over de lepels.
6. Leg ze op een ovale presenteerschaal, garneer eventueel met een toefje peterselie of bieslook en serveer.
2. Leg op 14 lepels een plakje rode biet, daarop een stukje gerookte paling en een dotje mierikswortel mayonaise. Garneren met twee stukjes bieslook.
3. Rol van stukjes gerookte zalm roosjes, leg die op lepels en garneer met zalm kaviaar. Eventueel eerst een beetje wasabi mayonaise op de lepel leggen
4. Vul nu de kwarteleitjes met de aangemaakte dooier. Leg er een of twee garnalen op.
5. Verdeel de kwarteleitjes nu over de lepels.
6. Leg ze op een ovale presenteerschaal, garneer eventueel met een toefje peterselie of bieslook en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
14.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht op amuse lepels
Ingrediƫnten
4 gekookte rode bieten (zelfde grote)
100 gram gerookte paling
mierikswortel of wasabipoeder of pasta
arachideolie
mosterd
14 kwarteleitjes
100 gram gepelde Noordzee garnalen
100 gram gerookte zalm
klein potje zalm kaviaar
azijn
peper
zout
half bosje bieslook
peterselie
100 gram gerookte paling
mierikswortel of wasabipoeder of pasta
arachideolie
mosterd
14 kwarteleitjes
100 gram gepelde Noordzee garnalen
100 gram gerookte zalm
klein potje zalm kaviaar
azijn
peper
zout
half bosje bieslook
peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
folie
amuse lepels
presenteerschaal
amuse lepels
presenteerschaal
Leuke tips
Suggestie van de kok: "Een Chablis is een goed begin."
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1367882
Homepage ID
1938670
Smaak
R
Teller
8858
Bron
http://www.deverket.com/?p=102
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten hard, laten schrikken en pellen.
2. De bieten schillen en er tenminste 14 plakken van 0,5 cm. van snijden. Met een uitsteekring of een klein glaasje (van ca. 0,75 cm.) rondjes van steken. Apart leggen.
3. De gerookte palingfilets in schuine stukjes van ca. 3 cm. snijden, ze moeten op de gerookte biet komen te liggen.
4. Maak een mayonaise op de gebruikelijke manier (ca. 20 cl.). Breng hem op smaak met mierikswortel of wasabi.
5. Van de bieslook 28 stukjes van 5 cm. snijden en tot gebruik onder folie wegleggen.
6. De kwarteleitjes in de lengte doorsnijden. Voorzichtig het geel eruit halen. Een lepel mayonaise door de dooiers roeren. Wegzetten tot gebruik.
2. De bieten schillen en er tenminste 14 plakken van 0,5 cm. van snijden. Met een uitsteekring of een klein glaasje (van ca. 0,75 cm.) rondjes van steken. Apart leggen.
3. De gerookte palingfilets in schuine stukjes van ca. 3 cm. snijden, ze moeten op de gerookte biet komen te liggen.
4. Maak een mayonaise op de gebruikelijke manier (ca. 20 cl.). Breng hem op smaak met mierikswortel of wasabi.
5. Van de bieslook 28 stukjes van 5 cm. snijden en tot gebruik onder folie wegleggen.
6. De kwarteleitjes in de lengte doorsnijden. Voorzichtig het geel eruit halen. Een lepel mayonaise door de dooiers roeren. Wegzetten tot gebruik.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid