Bereidingswijze
Doe alle ingredienten in een ovenschaal en mix goed. De laurierbladeren naar eigen smaak toevoegen en eerlijk verdelen. Onthou goed hoeveel je erin hebt gedaan!
Bedek de ovenschaal en doe het in de oven voor twee uur (op 150 graden).
Als het klaar is, maak het fijn met de staafmixer of in de keukenmachine.
Doe dan in een pate bak en doe deze in de koelkast.
Als je er een echt kunstwerkje van wilt maken, maak dan wat gelatine aan. Doe wat laurierbladeren boven op de pate in de pate bak, peper korrels, etc en doe hierover de gelatine.
Klaar is de heerlijke pate!
Bedek de ovenschaal en doe het in de oven voor twee uur (op 150 graden).
Als het klaar is, maak het fijn met de staafmixer of in de keukenmachine.
Doe dan in een pate bak en doe deze in de koelkast.
Als je er een echt kunstwerkje van wilt maken, maak dan wat gelatine aan. Doe wat laurierbladeren boven op de pate in de pate bak, peper korrels, etc en doe hierover de gelatine.
Klaar is de heerlijke pate!
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een goedkoop recept om je eigen heerlijke pate te maken, die natuurlijk veel lekkerder is dan die van de winkel!
Ingrediƫnten
500 gr. varkenslever
500 gr. varkensgehakt
3 uien
laurierbladeren
zout en peper
marjoram
250 gr. boter
500 gr. varkensgehakt
3 uien
laurierbladeren
zout en peper
marjoram
250 gr. boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Staaf mixer en een oven.
Leuke tips
Heerlijk met warm stokbrood of croutons van stokbrood. vijgenmosterd erbij maakt het ook heel lekker!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1367833
Homepage ID
934119
Smaak
R
Teller
6399
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid