Bereidingswijze
Schil allereerst de komkommer, rasp de uien, plet de tomaten met je voeten, neem vijf flesjes bier en deponeer dit in de blender. Mix tot u een sterk geurende weeïge papje verkrijgt. Laat het papje vier tot achttien minuten stijf worden in uw koelkast.
Mix de helft van het gehakt met de paneermeel , oude Franse kaas, komkommer, zout, peper en peterselie. De precieze hoeveelheden en verhoudingen kunt u naar eigen smaak bepalen. Draai vervolgens kleine gehaktballetjes van dit mengsel. De gehaktballen in de oven deponeren en ongeveer een half uurtje braden in een koekenpan, totdat zij goudgeel gebakken zijn.
Kook de Zwitserse bami circa drie kwartier in het bier en melk.
De hasj is het lastigste. Deze moet u verkruimelen en door de bami roeren als deze kookt in het bier en de melk. Eigenlijk is dit helemaal niet lastig, in zo een serieus recept als dit leek een klein grapje mij wel gepast.
Terug naar het echte werk! De bami, nu roodgekleurd met wit-zilveren ovale cirkels, moet u in een grote schaal deponeren. Vervolgens doet u de gehaktballetjes er overheen.
Het vanille-ijs mengt u vervolgens met bier voor een lekker gekruid tintje. Nu ontstaat wederom een papje. Voeg de benzine in een dosis naar uw eigen smaak toe, en deponeer het mengsel in de oven. Er zal binnen zeven minuten en drie tot vier secondes een heerlijke saus ontstaan.
De saus gooit men over de bami met balletjes. En klaar is kees!
Het overgebleven bier kunt u bij de maaltijd drinken, de overgeblijven hasj kunt u daarna oproken en de benzine kunt u in uw auto gooien. Tenzij deze op diesel, watergas of iets anders rijdt natuurlijk.
Mix de helft van het gehakt met de paneermeel , oude Franse kaas, komkommer, zout, peper en peterselie. De precieze hoeveelheden en verhoudingen kunt u naar eigen smaak bepalen. Draai vervolgens kleine gehaktballetjes van dit mengsel. De gehaktballen in de oven deponeren en ongeveer een half uurtje braden in een koekenpan, totdat zij goudgeel gebakken zijn.
Kook de Zwitserse bami circa drie kwartier in het bier en melk.
De hasj is het lastigste. Deze moet u verkruimelen en door de bami roeren als deze kookt in het bier en de melk. Eigenlijk is dit helemaal niet lastig, in zo een serieus recept als dit leek een klein grapje mij wel gepast.
Terug naar het echte werk! De bami, nu roodgekleurd met wit-zilveren ovale cirkels, moet u in een grote schaal deponeren. Vervolgens doet u de gehaktballetjes er overheen.
Het vanille-ijs mengt u vervolgens met bier voor een lekker gekruid tintje. Nu ontstaat wederom een papje. Voeg de benzine in een dosis naar uw eigen smaak toe, en deponeer het mengsel in de oven. Er zal binnen zeven minuten en drie tot vier secondes een heerlijke saus ontstaan.
De saus gooit men over de bami met balletjes. En klaar is kees!
Het overgebleven bier kunt u bij de maaltijd drinken, de overgeblijven hasj kunt u daarna oproken en de benzine kunt u in uw auto gooien. Tenzij deze op diesel, watergas of iets anders rijdt natuurlijk.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk gerecht om echt lekker van te smullen! Multi-cultureel, pittig, zoet, zout en vooral erg lekker!
Ingrediënten
Zwitserse bami: 450 gram
(Bij voorkeur Afghaanse) Hasj: 2 gram
Melk: 1 liter
Uien: 4 stuks
Peterselie
Peper
Zout
Bier: Vier kratten Hertog Jan
Komkommer
Oude Franse kaas
Brie
Paneermeel
Tomaten
Benzine
Gehakt: 2 kilogram
Vanille-ijs.
(Bij voorkeur Afghaanse) Hasj: 2 gram
Melk: 1 liter
Uien: 4 stuks
Peterselie
Peper
Zout
Bier: Vier kratten Hertog Jan
Komkommer
Oude Franse kaas
Brie
Paneermeel
Tomaten
Benzine
Gehakt: 2 kilogram
Vanille-ijs.
Hulpmiddelen & keukengerei
Het gebruikelijke keukengereedschap. Spatels, mixers, magnetron, pannen, borden, vet, boter, kaas, en eieren.
Leuke tips
Erg lekker met fruit (mango, meloen en citroen) of paardeworst/kipfilet
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1367720
Homepage ID
1938783
Smaak
Q
Teller
1879
Bron
Zelf verzonnen.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm uw oven voor op 230 graden Celsius. Doe de boter in het pannetje en laat deze smelten, snuif de heerlijke zoete geur op door middel van je neus. Bereid u vooral mentaal goed voor, het bereiden van deze maaltijd is tergend en bovendien meer dan afschuwelijk naar.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid