Bereidingswijze
Prak de makreelfilet met een vork fijn en verwijder eventuele graatjes. Snijd de schoongemaakte uitjes in smalle ringetjes.
Doe de makreel in een kom en meng de creme fraiche, ketjap en sambal erdoor; de vis moet enigszins vezelig blijven. Strijk de bovenkant glad en strooi de uiringetjes erover.
Doe de makreel in een kom en meng de creme fraiche, ketjap en sambal erdoor; de vis moet enigszins vezelig blijven. Strijk de bovenkant glad en strooi de uiringetjes erover.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een heerlijk borrelhapje voor verjaardag of receptie.
Ingrediƫnten
ca. 250 gram gestoomde makreelfilet
3 lenteuitjes
1/8 liter creme fraiche
2 a 3 eetlepels ketjap manis
ca 1 eetlepel sambal tjampoer (sambal tjampoer is in vergelijking met andere sambalsoorten vrij mild, maar wel lekker kruidig).
ca 20 toastjes
3 lenteuitjes
1/8 liter creme fraiche
2 a 3 eetlepels ketjap manis
ca 1 eetlepel sambal tjampoer (sambal tjampoer is in vergelijking met andere sambalsoorten vrij mild, maar wel lekker kruidig).
ca 20 toastjes
Leuke tips
Serveer de makreelspread met de toastjes
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1365354
Homepage ID
1418273
Smaak
H
Teller
593
Bron
Het Nederlandse Zuivelbureau - Smullen van Vis
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid