Bereidingswijze
Schil de piepers in blokjes(niet te klein) en kook ze net NIET gaar.
Koel/spoel ze af en leg ze in een lauw bouillon badje voor een paar uur.(voor gebruik wel weer afgieten hoor!)
Ondertussen: Snij de pitloze olijven in tweëen.
Snij de zilveruitjes in tweëen.
Rode uien in dunne ringen en in 4-en.
Radijsjes in dikke plakjes.
Gegrilde paprika in reepjes.
Spekjes uitbakken en vet afgieten.
Dille in kleine stukjes knippen/snijden.
En jawel als alles koel is kan je het bij elkaar in een reuze schaal mengen ..........Saus: 2/3 mayonaise - 1/3 yoghurt best veel!! Bij elkaar welhaast een halve liter. ....... Alles goed maar niet te wild mengen, want de ingrediënten mogen niet kapot geroerd (daarom mogen bv de aardappels niet te gaar zijn want dan krijg je een dikke huzaren prak en dat willen we juist niet. ..... En dan een nachtje in de koelkast dus............ bon apetit
Koel/spoel ze af en leg ze in een lauw bouillon badje voor een paar uur.(voor gebruik wel weer afgieten hoor!)
Ondertussen: Snij de pitloze olijven in tweëen.
Snij de zilveruitjes in tweëen.
Rode uien in dunne ringen en in 4-en.
Radijsjes in dikke plakjes.
Gegrilde paprika in reepjes.
Spekjes uitbakken en vet afgieten.
Dille in kleine stukjes knippen/snijden.
En jawel als alles koel is kan je het bij elkaar in een reuze schaal mengen ..........Saus: 2/3 mayonaise - 1/3 yoghurt best veel!! Bij elkaar welhaast een halve liter. ....... Alles goed maar niet te wild mengen, want de ingrediënten mogen niet kapot geroerd (daarom mogen bv de aardappels niet te gaar zijn want dan krijg je een dikke huzaren prak en dat willen we juist niet. ..... En dan een nachtje in de koelkast dus............ bon apetit
Afbeelding
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een makkelijk en vullend basisgerecht voor op bruiloften en partijen.
Ingrediënten
aardappels - 3 a 4 kilo vastkokend,
spekjes - 2 pakjes,
olijven - 1 blik zwarte,
gegrilde paprika - 1 potje,
paar kappertjes - half potje,
zilveruitjes - heel potje,
radijsjes - 1 bosje,
groentebouillon - 1 blokje(of 2),
rode uien - 2 a 3,
dille - een bakje & vers,
yoghurt,
mayonaise,
peper en zout.
spekjes - 2 pakjes,
olijven - 1 blik zwarte,
gegrilde paprika - 1 potje,
paar kappertjes - half potje,
zilveruitjes - heel potje,
radijsjes - 1 bosje,
groentebouillon - 1 blokje(of 2),
rode uien - 2 a 3,
dille - een bakje & vers,
yoghurt,
mayonaise,
peper en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Messen, snijplanken, pannen en een grote schaal
Leuke tips
Nog een ander soort salade erbij bv een goeie dikke tonijnsalade en nog wat hapjes ...... lekker vers brood erbij?
ook te vinden op www.GroeiendKookboek.nl
ook te vinden op www.GroeiendKookboek.nl
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1365219
Homepage ID
1423645
Smaak
A
Teller
618
Bron
Uit m`n hoofd en op gevoel, verder geinspireerd op een 4-tal verschillende recepten.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voor het lekkerste resultaat verdient het aanbeveling om de salade een dag van te voren al te maken.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid