Bereidingswijze
1. Beboter 6 soufflé schaaltjes met gesmolten boter.
2. Fruit ui tot glazig in boter.
3. Voeg bloem toe en maak bloem gaar in 3 min. (moet zanderig eruit ziet)
4. Voeg melk erbij en maak een gladde saus met garde.
5. Zodra saus begin te verdik voeg jij één voor één de eidooiers bij saus terwijl je naar elk eidooier met goed mengen met saus.
6. Maak saus verder gaar en geur met zout en peper.
7. Verwijder saus van hitte en roer er de zalm, kaas en dille door.
8. Klopt eiwitten stijf en meng een kwart van eiwit door saus mengsel.
9. Vouw nu met een spatel de rest van eiwit voorzichtig door saus mengsel.
10. Vul soufflé bakjes met saus en vis mengsel en trek met een mes om de binnenrand van bakje. (dit help dat de soufflé hoger rijzen.
11. Plaatst bakjes op een bakplaat en bak voor 12 - 15 min bij 200*C.
2. Fruit ui tot glazig in boter.
3. Voeg bloem toe en maak bloem gaar in 3 min. (moet zanderig eruit ziet)
4. Voeg melk erbij en maak een gladde saus met garde.
5. Zodra saus begin te verdik voeg jij één voor één de eidooiers bij saus terwijl je naar elk eidooier met goed mengen met saus.
6. Maak saus verder gaar en geur met zout en peper.
7. Verwijder saus van hitte en roer er de zalm, kaas en dille door.
8. Klopt eiwitten stijf en meng een kwart van eiwit door saus mengsel.
9. Vouw nu met een spatel de rest van eiwit voorzichtig door saus mengsel.
10. Vul soufflé bakjes met saus en vis mengsel en trek met een mes om de binnenrand van bakje. (dit help dat de soufflé hoger rijzen.
11. Plaatst bakjes op een bakplaat en bak voor 12 - 15 min bij 200*C.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Idiaal als voorgerecht bij een dinner.
Ingrediënten
gesmolten boter om schaaltjes te beboter
250 ml melk
1+1/2 e boter
1 ui, fijn (of 2 sjalotten)
2 e bloem
3 eidooier
200 g gerookte zalm, in stukjes gesneden
50 g geraspt Parmezaanse kaas
1 takje verse dille, fijn
zout
peper
5 eiwitten
crème fraîche en kaviaar om te garneren
250 ml melk
1+1/2 e boter
1 ui, fijn (of 2 sjalotten)
2 e bloem
3 eidooier
200 g gerookte zalm, in stukjes gesneden
50 g geraspt Parmezaanse kaas
1 takje verse dille, fijn
zout
peper
5 eiwitten
crème fraîche en kaviaar om te garneren
Leuke tips
Serveer direct en garneer met crème fraîche en kaviaar. (bovenop)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1364922
Homepage ID
1066450
Smaak
H
Teller
3738
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid