Bereidingswijze
meng in een kom de broodmix en 150 ml lauwwarm water en de boter en kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg op 30 minuten op kamertemperatuur onder plasticfolie rijzen.
Verwarm de oven op 225C. Verdeel het gerezen deeg in 10 gelijke kleine balletjes. Rek de balletjes een beetje uit tot de lapjes iets langer zijn dan de knakworsten.
Leg op elke reep een knakworst. Vouw het deeg over de worstjes heen dicht, de worsten moeten helemaal zijn verpakt, druk de naden goed aan.
Rol de rolletjes op het werkblad een paar keer heen en weer om ze glad te maken. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de rupsen met wat losgelopt ei. Duw in elke "kop" 2 krenten als ogen. Bak de broodrupsen in ca 15 minuten gaar en goudbruin.
Verwarm de oven op 225C. Verdeel het gerezen deeg in 10 gelijke kleine balletjes. Rek de balletjes een beetje uit tot de lapjes iets langer zijn dan de knakworsten.
Leg op elke reep een knakworst. Vouw het deeg over de worstjes heen dicht, de worsten moeten helemaal zijn verpakt, druk de naden goed aan.
Rol de rolletjes op het werkblad een paar keer heen en weer om ze glad te maken. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de rupsen met wat losgelopt ei. Duw in elke "kop" 2 krenten als ogen. Bak de broodrupsen in ca 15 minuten gaar en goudbruin.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
hartige traktatie, die leuk met je kind samen te maken is
het recept is voor 10 stuks
Tip: als je een beetje Pandan pasta (verkrijgbaar bij Toko)aan het deeg toevoegt, krijg je mooie "levensechte" groene rupsen:-)
Maak na gebruik van brooddeeg altijd de afwas met koud water schoon! (als je warm water gebruikt, gaat alles juist extra plakken:-( )
het recept is voor 10 stuks
Tip: als je een beetje Pandan pasta (verkrijgbaar bij Toko)aan het deeg toevoegt, krijg je mooie "levensechte" groene rupsen:-)
Maak na gebruik van brooddeeg altijd de afwas met koud water schoon! (als je warm water gebruikt, gaat alles juist extra plakken:-( )
Ingrediƫnten
1/2 pak mix voor witbrood (koopmans)
15 gr boter
1 blik knakworsten
20 krenten
1 ei,losgeklopt
plasticfolie
bakpapier
15 gr boter
1 blik knakworsten
20 krenten
1 ei,losgeklopt
plasticfolie
bakpapier
Leuke tips
laat ze afkoelen en leg ze op een dienblad/groot bord
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1364241
Homepage ID
1424217
Smaak
H
Teller
4313
Bron
opperdepop
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid